למידע נוסף השאירו פרטים
חוגגים בסיור ליקוט וסדנת בישול
לא משנה אם זה יום הולדת 80, בר מצווה או יום נישואים, לחגוג אירוע בטבע זאת חוויה עוצמתית המשאירה טעם טוב אצל כל החוגגים, ולא רק בזכות ארוחת הגורמה המלוקטת ברובה, המתבשלת מעל להבה. לימוד חוויתי על צמחי בר ופטריות ושיתופי פעולה בסדנת בישול מרתקת, יוצרים חיבור מיוחד לטבע ובין המשתתפים. זה יהיה האירוע שתמיד נזכור ושנדבר עליו עוד שנים.
חוגגים בסיור ליקוט
קורה לעיתים שמרוב תוכניות שעשינו ליום המיוחד לא נותר מספיק זמן להכיל את כל מסגרת הסדנה, ואז .. שעתיים של סיור ליקוט חוויתי עשויות להיות בדיוק הדבר המתאים להפוך פעילות חביבה לאירוע מרתק. נטייל במקום משגע, ניקח נשימה עמוקה, נלמד לזהות צמחים ופטריות בר למאכל – איך קוטפים? מה אוכלים? נצחק, נטעם ונקבל טיפים להעשרת הבישול ביום יום.
אודות המורה
שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה מורה הליקוט שלכם.
הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.
זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.
בסדנאות 'בר ליקוט' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.
ברק שגיא
שאלות נפוצות
סיור ליקוט: כולל טיול והדרכה חוויתית על צמחי בר למאכל נמשך כשעה וחצי-שעתיים.
סיור הכולל סדנת בישול: בין ארבע וחצי לחמש וחצי שעות, תלוי בעונה.
בעקרון כן. מגיעים ילדים רבים, ורובם משתלבים ונהנים. בכל זאת חשוב לי לסייג: עד גיל 5 הילדים מתחברים בעיקר לשלב ההכנות והבישול שמרגיש.. ובכן, כמו משחק. התוכן פחות מעניין אותם, ועדיין זה טיול כיפי בטבע עם ההורים, אפשר לרוץ וגם מנשנשים כל הזמן. לגבי הילדים הגדולים יותר – זה מדהים לראות איך הם בעצמם מניחים את הניידים ומתחברים לפעילות המשותפת.
יש מסלולים שיותר נגישים מאחרים, בדרך כלל ההליכה קלילה ועל שביל נוח.
לא רק לשבוע, אלא גם להתענג, ואנחנו ממליצים להביא קופסאות אטומות כי מרוב שפע תמיד בסוף נשאר מה לקחת. הארוחה מכילה כשבע מנות והיא מורכבת מהצמחים שליקטנו המשתלבים עם ירקות ומוצרים נוספים שאנו מביאים. יחד עם זאת, כיוון שהארוחה תהיה מוכנה רק בצהרים, וילדים נוטים 'לטפס על הקירות' מוקדם יותר, מומלץ להביא להם משהו קטן לשיכוך.
אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נבטל, ואתם תקבלו זיכוי מלא.
כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני ומעט צמחוני לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.
בעקרון העלות היא ביחס ישיר למספר המשתתפים ולסוג הפעילות. לאחר שיחה מקדימה נוכל לשלוח הצעת מחיר מדויקת.
יש לך עוד שאלה?
ברק שגיא
יש לך עוד שאלה?
ברק שגיא
היומן שלנו מתמלא כבר עכשיו, מומלץ לשריין תאריך בהקדם האפשרי.
בואו נתכנן יחד את האירוע שלכם
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.
עכשיו במכירה מוקדמת