ספר ליקוט זה בטבע שלי

ליקוט זה בטבע שלי

מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.

עכשיו במכירה מוקדמת 

ספר ליקוט זה בטבע שלי

ליקוט זה סיפור שבו אנחנו חלק מהטבע.

נעים במשעולי היער, שומעים פכפוך מים על חלוקי אבן, וקריאת עורבני מהדהדת בין העצים. מריחים ניחוח עשיר של עלים רטובים. קרני שמש מפזזות בין העלים, וטיפות גשם נושרות ממחטי האורן, שוברות בדרכן את האור לאינסוף רסיסים ססגוניים. זאת חוויה עוצמתית או אפילו הרפתקה שכל כולה עוסקת בהתלהבות, בהכרת הסביבה עם החושים וגם עם הנשמה.

אם יש בך סקרנות ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול ואוכל טוב, אני מזמין אותך לצאת להרפתקה, למסע של תגליות בטבע. נאסוף עלים ופרחים לסלטי בריאות ססגוניים. נחפור שורשים ופטריות להכנת תבשילים מגרים. נהפוך פירות בר לקינוח מושחת וזרעים לתיבול שיהפוך כל בישול לארוחת גורמה מפנקת – פשוט ללקק את האצבעות.

מה תמצאו בספר?

כמה מילים על הצמחים בספר

ארצנו התברכה במאות רבות של צמחי מאכל, שמתוכם בחרתי רק את אלו שאני מלקט באופן קבוע, לפחות פעם בשנה, ושהם שכיחים ונפוצים ברוב חלקי הארץ ומיוחדים מספיק כדי שאוכל להמליץ עליהם בלב שלם ובבטן שוקקת. צמחים רעילים גם הוזכרו, בפרט כאלו שאפשר להתבלבל איתם כשמחפשים ללקט צמח דומה ואכיל.

פטריות בספר

בספר מופיעות כמה פטריות בר למאכל. הקפידו לקרוא היטב את המבוא לפטריות ואת כל הכללים – קחו אחריות והתקדמו צעד אחר צעד.

מתכונים ושיטות הכנה

 הספר במהותו אינו ספר בישול, אבל אי אפשר ללקט בלי להכין איזה מעדן, כך שתמצאו בו המון מתכונים לצד הצמחים וכחלק מדפי ההרפתקאות, להכנת מנות ושלל צנצנות ובקבוקים למזווה.

הצצה אל הספר - עמוד צמח

מה יש ללקט עכשיו?

הספר מחולק לארבע עונות השנה. הוספתי שני פרקים על בתי גידול כשהמשמעות של מיקום הצמח תרמה מידע משמעותי יותר מעונת הצמיחה. בחרתי להתחיל בחורף, כי בזמן תחילת הגשמים צמחים רבים מתחדשים, וזאת מעין התחלה. בכל עונה דפי הצמחים מסודרים אלפביתית ובסוף הפרק ישנן הרפתקאות עונתיות.

ידע חיוני לזיהוי ולליקוט

הכולל תיאור הצמח ו/או הזמנה לחקירה רב-חושית. איפה ומתי מלקטים, המלצות ואזהרות. תמונות כלליות ותקריבים, מתכונים וסיפורים ולעיתים תיבות תוכן עם תמונות של צמחים אחרים – להשוואה נחוצה.

ברוכים הבאים להרפתקה

ליקוט צמחי מאכל ופטריות בר פתח בפניי דלת לעולם שלם של הרפתקאות, חוויות וטעמים חדשים, אבל ללא אהבתי לבישול וסקרנותי אני בספק אם המזווה שלי היה נראה מעורר תיאבון כפי שהוא נראה היום: בקבוקי ליקרים בשלבי תסיסה שונים, ריבות מתוקות יחידות במינן, רטבים חמצמצים וחמוצים מתובלים – הם רק חלק מהרשימה המפוארת.

הצצה אל הספר - עמוד הרפתקה

אודות המחבר

הספר הזה צמח בי והבשיל מתוך אינספור שעות ליקוט בטבע והכנת מטעמים, אחרי עשרות שנים בהן התעמקתי, חקרתי ולמדתי, ליקטתי ובישלתי, ולבסוף גם הדרכתי תלמידים רבים בליקוט בר-קיימא חוויתי ובסדנאות בישול בשטח.

ברק שגיא הוא מורה ליקוט מוסמך, הקים ומנהל את “בר ליקוט”, מנחה סדנאות ליקוט ובישול מטעמים מצמחי בר, "משוגע" על פטריות, מנהל קהילת “ליקוט זה בטבע שלי”, ארומותרפיסט ומספר סיפורים.

מחפשים מתנה אחרת, מקורית, מהנה, משמעותית – חוויה!

שתתאים לכל אחד, לחגים, לחברים או למשפחה.

לרכישת הספר

כמה פרטים טכניים אודות הספר:
304 עמודים, כריכה קשה. נייר מיוחד וקל, מעל 140 צמחים, תמונות מרהיבות, המלצות ואזהרות, מעל 100 מתכונים וסיפורים.

עלות ספר יחיד:
165 ש"ח במכירה מוקדמת במקום 178 ש"ח (לא כולל דמי משלוח).

משלוח:
* באיסוף עצמי מקרית ביאליק – בתיאום טלפוני עם ברק 0507625020
* בדואר רשום