קורס ליקוט צמחי בר ופטריות

טעמי בר

10 מפגשים

למידע נוסף אודות הקורס השאירו פרטים

ברק שגיא

קורס ליקוט זה בטבע שלך

יש הרבה סיבות להשתתף בקורס ליקוט. לפני הכל – זה בטבע שלך. יש בך סקרנות ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול ואוכל טוב. לצאת להרפתקה, למסע של תגליות בטבע ולא פחות חשוב – על עצמך בו. לדעת לאסוף עלים ופרחים לסלטי בריאות ססגוניים. לחפור שורשים ופטריות לתבשילים מנחמים. להדליק מדורה. להפוך פירות בר לקינוח מושחת וזרעים לתיבול שיהפוך כל בישול לארוחת גורמה מפנקת – פשוט ללקק את האצבעות.

קורס 'טעמי בר' הוא הדרך שלך להעמיק במיומנויות הליקוט הקולינרי . נטייל ליד נחלים, בחורש וביער, בשולי שדות ובמעלה ההר. במקומות מקסימים נלמד לזהות צמחי בר בכל שלבי הצמיחה, בין העונות. נתמקצע בשיטות ליקוט, איסוף ועיבוד. נלמד מה אכיל טרי, מה כדאי לבשל או לקלות באש.

נכיר שפע של מזון אורגני, טעים ובריא ואיך לשלב אותו במטבח שלנו. נגלה היכן כדאי לחפש צמחי תועלת ופטריות מאכל ומאילו רעילים יש להיזהר . נחקור יחד בישול מסורתי לצד גילויים חדשים. ונרגיש איך כל הידע הזה מוביל להמון שקט נפשי ושמחת חיים.

אודות המורה

שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה מורה הליקוט שלכם.

הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.

זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.

בקורס ליקוט 'טעמי בר' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.

ברק שגיא

שאלות נפוצות

נתחיל בשעה 9 ונסיים ב-15:00, אם כי לרוב אף אחד לא רוצה ללכת…

במרחב: יער חורשים – ראש העין בדרום, מישור החוף במערב, כרמיאל בצפון, יערות מנשה במזרח + הפתעה אחת או שתיים.

אמנם הולכים בשטח, אבל אין טיפוס הרים… ההליכה לרוב היא בשבילים נוחים ולא מצריכה כושר מיוחד.

אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נדחה את המפגש למועד חלופי, ותהיו זכאים להשלים אותו.

תוכלו להשלים מפגש עם הקורס המקביל או עם הקורס של השנה הבאה.

זה תלוי בכם ובשימוש השוטף בצמחי העונה שתעשו מעבר לזמן המפגש, אבל בעיקרון – כן! החבר'ה בקורס הופכים בהדרגה ללקטי על. כמו כן תמיד אפשר להתייעץ בקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל עזרה כשתצאו לבד לשטח.

בוודאי. מדליקים אש, מעבדים חומרים, מכינים ומבשלים. אנחנו מאמינים בניסיון אישי, כזה שאחר כך מאפשר את הביטחון ללקט ולבשל מטעמים במטבח האישי שלנו.

תפריט טבעוני/צמחוני מגוון לפי הצמחים שלמדנו בשילוב ירקות אורגניים וחומרים איכותיים שאנו מביאים. מה שבטוח – האוכל בשפע וכולם בסוף מלקקים את האצבעות.

כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני (מנה או שתיים צמחוניות), לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.

בסיום כל מפגש תקבלו את מתכוני השף שאיתם עבדנו בקובץ מעוצב ונוח לעבודה.

בעיקרון זה עניין של סדרי עדיפויות, והתוכנית די מרווחת, אבל אם אין ברירה אחרת – דברו איתנו על הקורס החצי-שנתי 'טעמי בר', ואולי תמצאו שם אם מקומכם.

יש לך עוד שאלה?

איזה מפגש?

ראשון:

שני:

שלישי:

רביעי:

חמישי:

שישי:

שביעי:

שמיני:

תשיעי:

עשירי:

פתיחה עסיסית – על הדבש ועל הקמח

בין הטיפות – התחדשות ונבטים

מטבלים והשפע של תחילת החורף

תבשילי יער – קדירה חמה לחורף קר

על שפת הנחל – מעדני המזרח הקרוב והרחוק

אלכימיה של צמחי רעל ופטריות מאכל

לרוץ בשדות – מפגש פרחים אביבי

מפגש ים – לא על המלוח לבדו

סרפדים וקטניות

מסכמים: החיים שלנו תותים (-;

קורס ימי חמישי

31.10

14.11

5.12

2.1

23.1

20.2

19.3

23.4

14.5

4.6

קורס ימי שישי

1.11

15.11

6.12

3.1

24.1

21.2

20.3

24.4

15.5

5.6

עלות הקורס:

בהרשמה מוקדמת – עד לתאריך 15/08/19
דמי הרשמה: 600 ש"ח והשאר בשבעה תשלומים שווים של 300 ש"ח

החל מתאריך 16/08/19
דמי הרשמה: 600 ש"ח והשאר בשמונה תשלומים שווים של 300 ש"ח

לשמירת החוויה אינטימית ככל האפשר יהיו לא יותר מעשרים משתתפים

יש לך עוד שאלה?

מעוניינים בפרטים נוספים?

פנו אלינו ונשיב לכם בהקדם.

סגירת תפריט
Call Now Button