למידע נוסף השאירו פרטים

ברק שגיא

בכל סדנת ליקוט ובישול בטבע זה קורה – אנשים זרים מגיעים מכל רחבי הארץ ובארבע שעות לומדים יחד ידע שימושי ומרתק, מלקטים יחד, מדליקים מדורה ויוצרים ארוחת גורמה מופלאה שפשוט ללקק את האצבעות. 

זאת חוויה עוצמתית הנשארת בזיכרון, נושא משותף לשיחה, חיבור טבעי המלכד אנשים לקבוצה או אפילו לחבורה. אנשים שלא הכירו מחליפים טלפונים, בני נוער מניחים את המסכים בצד ומתמסרים למשימות. זאת פעילות מהנה עם חיבור לערכים כמו שמירה על הסביבה, קיימות וכפועל יוצא ניהול זמן ושיתופי פעולה – כל מה שארגון ישאף לתת לעובדיו ובוודאי להנהלה הבכירה.

היתרון בסדנה שהיא אינה מתאמצת לגבש. הדינמיקה הקבוצתית מחזקת אמון וקרבה באופן טבעי, מגבירה מוטיבציה והיכרות טובה יותר בין העובדים. מדובר בחוויה שונה מכל ימי הכיף השגרתיים, והיא מתאימה לקבוצות קטנות של עד 30 משתתפים (אם בצוות שלכם יותר חברים, אל דאגה, תמיד אפשר להוסיף עוד מדריכים).

תוכנית היום:

  • 10:00: פתיחה על המחצלת – תה עשבים, היכרות והנחיות
  • 10:20: סיור ליקוט בטבע – כשעתיים של סיור הכולל הליכה קלילה והיכרות עם צמחי הבר למאכל עם טיפים תזונתיים, בריאותיים, סיפורים, והרבה טעימות.
  • 12:15: סדנת בישול עם צמחי הבר, ירקות אורגניים ועוד מוצרים, במהלכה מתנסים בבישול גורמה עם מתכוני שף
  • 14:00: ארוחת צהריים עשירה ומפנקת בת שבע מנות.

"אנחנו מאמינים שכל הפקה מוצלחת מתחילה בהקשבה ובתיאום ציפיות."

אודות המורה

שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה מורה הליקוט שלכם.

הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.

זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.

בסדנאות 'בר ליקוט' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.

ברק שגיא

שאלות נפוצות

בין ארבע לחמש וחצי שעות, תלוי בעונה ובקבוצה. כשעה וחצי-שעתיים הדרכה, לאחריה ליקוט ובישול הארוחה.

בהר וביער, בחורש וליד נחלים, מדובר במיקומים מקסימים עם מסלול מתוכנן ודרכי גישה נוחות.

יש מסלולים שיותר נגישים מאחרים, לרוב ההליכה קלילה ועל שביל נוח. ניתן להתאים לפי צרכי הקבוצה.

ארוחת השפע כוללת שבע מנות שהצוותים יכינו עם מתכוני שף שאנו מספקים, מורכבת מצמחים שליקטנו המשתלבים עם ירקות אורגניים ומוצרים נוספים שאנו מביאים.

אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נבטל, ואתם תקבלו זיכוי מלא.

כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני ומעט צמחוני לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.

יש לנו ביטוח אחריות מקצועית, וחברת ביטוח שעד היום נתנה מענה מספק לכל מי שיצא איתנו לשטח.

בעקרון העלות היא ביחס ישיר למספר המשתתפים ולסוג הפעילות. לאחר שיחה מקדימה נוכל לשלוח הצעת מחיר מדויקת.

בוודאי. סיור ליקוט חוויתי עשוי להיות בדיוק הדבר המתאים להפוך פעילות חביבה לאירוע מרתק. נלמד לזהות צמחים ופטריות בר למאכל, איך קוטפים? מה אוכלים? נצחק, נטעם ונקבל טיפים להעשרת הבישול ביום יום.

יש לך עוד שאלה?

ברק שגיא

יש לך עוד שאלה?

ברק שגיא

היומן שלנו מתמלא כבר עכשיו, מומלץ לשריין תאריך בהקדם האפשרי.

בואו נתכנן יחד את האירוע שלכם