פעילות קהילתית בטבע
למידע נוסף השאירו פרטים
במציאות שבה נתק חברתי וניכור מאפיינים את המרחב הציבורי, לפעילות קהילתית ובפרט לסיור ליקוט ובישול בטבע, יש הזדמנות נהדרת להמחיש את יתרונות שיתוף הפעולה בבילוי מהנה בחיק הטבע הדוגל בקיימות ובשמירה על המקום שאנו חיים בו.
למה בכלל ללקט?
חיבור מרגש לטבע, לחיים הפשוטים סביב העונות, למסורת עתיקת יומין ומיוחדת. כי צמחי הבר למאכל (בתנאי שאינם מרוססים – וזאת בדיוק הדרך ללמוד למה רצוי לא לרסס) הם מזון על במבחר טעמים, הכי טריים ועם המון ויטמינים ומינרלים. זה ידע מדהים לחלוק עם הילדים, הנכדים, השכנים וכל מי שחשוב לנו בקהילה. כי זה כיף גדול ומקור אינסופי לשמחת חיים.
הפעילויות שלנו:
סדנת ליקוט ובישול מטעמים
לא משנה אם זו סדנת ליקוט לכל הקהילה או סיור לקבוצת גיל ה-50 פלוס, לקיים אירוע בטבע זאת חוויה עוצמתית המשאירה טעם טוב אצל כולם – לא רק בזכות ארוחת הגורמה המלוקטת ברובה, המתבשלת מעל המדורה. לימוד חוויתי על צמחי בר ושיתופי פעולה בסדנת בישול מרתקת, יוצרים חיבור מיוחד לטבע ובין המשתתפים. זה יהיה האירוע הקהילתי שתמיד נזכור ושנדבר עליו עוד שנים.
סיור ליקוט
שעתיים של סיור ליקוט חוויתי עשויות להיות בדיוק הדבר המתאים להפוך פעילות קהילתית חביבה לאירוע מרתק. נלמד לזהות צמחי מאכל, איך קוטפים? מה אוכלים? נצחק, נטעם ונקבל טיפים להעשרת הבישול ביום יום.
אודות המורה
שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה מורה הליקוט שלכם.
הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.
זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.
בסדנאות 'בר ליקוט' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.
ברק שגיא
רכז/ת ומנהל/ת קהילה
אנחנו מזמינים אתכם – להגיע ולהשתתף באחת מסדנאות הליקוט הקרובות. מניסיון, זאת הדרך להבין עד כמה מהנה ומלכדת הפעילות הזאת לכל קהילה שהטבע קרוב ללבה.
אפשר להשאיר פרטים כאן ונחזור אליך.
שאלות נפוצות
בעיקרון כן, אבל אנחנו מאמינים שהחוויה משמעותית יותר בקבוצות קטנות יחסית. ראו המלצה ומספר נייד של אלי צור, מנהלת התרבות בקיבוץ עין כרמל. בכל מקרה – דברו איתנו, ונחשוב יחד איך להתאים אירוע עבור הקהילה שלכם.
המחיר תלוי במספר המשתתפים ובאופי הפעילות שתבחרו – בואו נדבר על זה.
בין ארבע לחמש וחצי שעות, תלוי בעונה ובקבוצה. כשעה וחצי -שעתיים הדרכה, לאחריה ליקוט ובישול הארוחה.
ייתכן שכן, אם יש מקום מתאים לדעתכם עם מגוון צמחייה (לא מרוססת) – נגיע לסיור הכנה ונחליט.
בעקרון כן. מגיעים ילדים רבים, ורובם משתלבים ונהנים. בכל זאת חשוב לי לסייג: עד גיל 5 הילדים מתחברים בעיקר לשלב ההכנות והבישול שמרגיש.. ובכן, כמו משחק. התוכן פחות מעניין אותם, ועדיין זה טיול כיפי בטבע עם ההורים, אפשר לרוץ וגם מנשנשים כל הזמן. לגבי הילדים הגדולים יותר – זה מדהים לראות איך הם בעצמם מניחים את הניידים ומתחברים לפעילות המשותפת.
לא רק לשבוע, אלא גם להתענג, ואנחנו ממליצים להביא קופסאות אטומות כי מרוב שפע תמיד בסוף נשאר מה לקחת. הארוחה מכילה כשבע מנות והיא מורכבת מהצמחים שליקטנו המשתלבים עם ירקות ומוצרים נוספים שאנו מביאים. יחד עם זאת, כיוון שהארוחה תהיה מוכנה רק בצהרים, וילדים נוטים 'לטפס על הקירות' מוקדם יותר, מומלץ להביא להם משהו קטן לשיכוך.
אמנם הולכים בשטח, אבל אין טיפוס הרים… ההליכה לרוב היא בשבילים נוחים ולא מצריכה כושר מיוחד.
זה תלוי בגודל הקבוצה. בעיקרון בקבוצות קטנות, אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. הבישול יהיה תחת מחסה מדוגם ובהפוגות נצא ללקט עם מטריות ומגפיים. מניסיון זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות או בקבוצה גדולה במיוחד, נדחה למועד אחר.
כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני ומעט צמחוני, לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.