קורס ליקוט צמחי בר ופטריות
למידע נוסף אודות הקורס השאירו פרטים
ברק שגיא

קורס ליקוט זה בטבע שלך

יש הרבה סיבות להשתתף בקורס ליקוט. לפני הכל – זה בטבע שלך. יש בך סקרנות ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול ואוכל טוב. לצאת להרפתקה, למסע של תגליות בטבע ולא פחות חשוב – על עצמך בו. לדעת לאסוף עלים ופרחים לסלטי בריאות ססגוניים. לחפור שורשים ופטריות לתבשילים מגרים. להפוך פירות בר לקינוח מושחת וזרעים לתיבול שיהפוך כל בישול לארוחת גורמה מפנקת – פשוט ללקק את האצבעות.

קורס 'טעמי בר' הוא הדרך שלך להעמיק במיומנויות הליקוט הקולינרי. נטייל ליד נחלים, בחורש וביער, בשולי שדות ובמעלה ההר. במקומות מקסימים נלמד לזהות צמחי בר למרפא ולמאכל בכל שלבי הצמיחה, בין העונות. נתמקצע בשיטות ליקוט, איסוף ועיבוד. נלמד מה אכיל טרי, מה כדאי לבשל או לקלות באש.

נכיר שפע של מזון אורגני, טעים ובריא ואיך לשלב אותו במטבח שלנו. נגלה היכן כדאי לחפש צמחי תועלת ופטריות מאכל ומאילו רעילים יש להיזהר. נחקור יחד בישול מסורתי לצד גילויים חדשים. ונרגיש איך כל הידע הזה מוביל להמון שקט נפשי ושמחת חיים.

אודות ברק שגיא

שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה מורה הליקוט שלכם.

הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.

זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.

בקורס ליקוט 'טעמי בר' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.

ברק שגיא

שאלות נפוצות

נתחיל בשעה 9 ונסיים ב-15:00, אם כי לרוב אף אחד לא רוצה ללכת…

סילבוס הקורס הכולל את כל מיקומי המפגשים ישלח לאחר שיחת טלפון.

אמנם הולכים בשטח, אבל אין טיפוס הרים… ההליכה לרוב היא בשבילים נוחים ולא מצריכה כושר מיוחד.

אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נדחה את המפגש למועד חלופי, ותהיו זכאים להשלים אותו.

מסגרת הקורס חשובה, אבל החיים קורים. תוכלו להעדר ולהשלים עד שני מפגשים (בתיאום מראש).

זה תלוי בכם ובשימוש השוטף בצמחי העונה שתעשו מעבר לזמן המפגש, אבל בעיקרון – כן! החבר'ה בקורס הופכים בהדרגה ללקטי על. כמו כן תמיד אפשר להתייעץ בקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל עזרה כשתצאו לבד לשטח.

בוודאי. מעבדים חומרים, מכינים ומבשלים. אנחנו מאמינים בניסיון אישי, כזה שאחר כך מאפשר את הביטחון ללקט ולבשל מטעמים במטבח האישי שלנו.

תפריט טבעוני/צמחוני מגוון לפי הצמחים שלמדנו בשילוב ירקות אורגניים וחומרים איכותיים שאנו מביאים. מה שבטוח – האוכל בשפע וכולם בסוף מלקקים את האצבעות.

כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני (מנה או שתיים צמחוניות), לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.

בסיום כל מפגש תקבלו סיכום על הצמחים ועל הפטריות שלמדנו כולל צילומים איכותיים ומתכונים.

בעיקרון זה עניין של סדרי עדיפויות, והתוכנית די מרווחת, אבל אם אין ברירה אחרת – דברו איתנו על הקורס החצי-שנתי 'טעמי בר', ואולי תמצאו שם אם מקומכם.

יש לך עוד שאלה?

מה בתכנית?

מפגש 1: על הדבש ועל הקמח

מפגש 2: בין הטיפות – התחדשות ונבטים

מפגש 3: מטבלים והשפע של תחילת החורף

מפגש 4: תבשילי יער – קדירה חמה לחורף קר

מפגש 5: על שפת הנחל – מעדני המזרח הקרוב והרחוק

מפגש 6: אלכימיה של צמחי רעל ופטריות מאכל

מפגש 7: לרוץ בשדות – מפגש פרחים אביבי

מפגש 8: מפגש ים – לא על המלוח לבדו

מפגש 9: החיים שלנו תותים (-;

מפגש 10: עסיס פירות יער

קורס ימי שלישי

29.10.24

19.11.24

17.12.24

07.01.25

28.01.25

11.02.25

04.03.25

18.03.25

06.05.25

19.08.25

קורס ימי רביעי

06.11.24

27.11.24

25.12.24

15.01.25

05.02.25

19.02.25

12.03.25

26.03.25

14.05.25

20.08.25

ימי חמישי

31.10.24

21.11.24

19.12.24

09.01.25

30.01.25

13.02.25

06.03.25

20.03.25

08.05.25

28.08.25

ימי שישי

(אפשרות לתאריכים נוספים)

25.10.24

15.11.24

06.12.24

27.12.24

24.01.25

14.02.25

07.03.25

28.03.25

09.05.25

22.08.25

עלות הקורס:

נותרו 6 מקומות
 
3600 ש"ח מתוכם 600 ש"ח דמי הרשמה והיתר בתשלומים.

– הנחה לזוגות –

יש לך עוד שאלה?

מעוניינים בפרטים נוספים?

פנו אלינו ונשיב לכם בהקדם.