קורס ליקוט צמחי בר ופטריות
קורס ליקוט טעמי בר הוא הדרך שלכם להעמיק במיומנויות הליקוט, לחיות את הטבע בכל עונה ולרכוש ידע מקצועי וביטחון עצמי. אם יש בכם סקרנות עמוקה ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול גורמה ואוכל טוב – מקומכם איתנו.
הצטרפו אלינו להרפתקה של עשרה מפגשים חווייתיים ומהנים. יחד נצא למסע של תגליות בטבע ולא פחות חשוב – על עצמכם בו.
למה דווקא להירשם לקרוס ליקוט אצלנו?
יש הרבה סיבות להשתתף בקורס ליקוט. אך לפני הכול – זה בטבע שלכם! קורס 'טעמי בר' הוא ההזדמנות שלכם לרכוש מיומנות נדירה ומעשית:
- שליטה מלאה בעונות: נלמד לזהות צמחי בר למרפא ולמאכל בכל שלבי הצמיחה, ונכיר את השפע המשתנה בין עונות השנה.
- הכשרה קולינרית: נתמקצע בשיטות ליקוט, איסוף ועיבוד שימושיות. נלמד מה אכיל טרי, מה כדאי לבשל או לקלות באש, ונכיר שפע של מזון אורגני, טעים ובריא.
- ליקוט בביטחון: נגלה היכן כדאי לחפש צמחי תועלת ופטריות מאכל, ומאילו רעילים יש להיזהר. הבטיחות היא ערך עליון בכל מפגש.
- חוויה מעצימה: נחקור יחד בישול מסורתי לצד גילויים חדשים. נרגיש איך כל הידע הזה מוביל להמון שקט נפשי ושמחת חיים.
נשמח שתדעו: זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמכם, וזה המפתח להשגת חומרי הגלם הטובים ביותר שכל שף חולם עליהם.
אודות ברק שגיא
שלום, שמי ברק שגיא, ואני מזמין אתכם למסע אל הטבע והמטבח. הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבנו והתחברנו יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים.
ללקט זו תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.
בקורס ליקוט 'טעמי בר' לא תלמדו רק מה שאפשר לקרוא בספרים. יחד נלמד להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.
נצא לפגוש אנשים בשבילים, נתחבר לעונות, נפשט את החיים, נצחק מהבטן, נספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.
שאלות נפוצות
נתחיל בשעה 9 ונסיים ב-15:00, אם כי לרוב אף אחד לא רוצה ללכת…
סילבוס הקורס הכולל את כל מיקומי המפגשים ישלח לאחר שיחת טלפון.
אמנם הולכים בשטח, אבל אין טיפוס הרים… ההליכה לרוב היא בשבילים נוחים ולא מצריכה כושר מיוחד.
אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נדחה את המפגש למועד חלופי, ותהיו זכאים להשלים אותו.
מסגרת הקורס חשובה, אבל החיים קורים. תוכלו להעדר ולהשלים עד שני מפגשים (בתיאום מראש).
זה תלוי בכם ובשימוש השוטף בצמחי העונה שתעשו מעבר לזמן המפגש, אבל בעיקרון – כן! החבר'ה בקורס הופכים בהדרגה ללקטי על. כמו כן תמיד אפשר להתייעץ בקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל עזרה כשתצאו לבד לשטח.
בוודאי. מעבדים חומרים, מכינים ומבשלים. אנחנו מאמינים בניסיון אישי, כזה שאחר כך מאפשר את הביטחון ללקט ולבשל מטעמים במטבח האישי שלנו.
תפריט טבעוני/צמחוני מגוון לפי הצמחים שלמדנו בשילוב ירקות אורגניים וחומרים איכותיים שאנו מביאים. מה שבטוח – האוכל בשפע וכולם בסוף מלקקים את האצבעות.
כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני (מנה או שתיים צמחוניות), לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.
בסיום כל מפגש תקבלו סיכום על הצמחים ועל הפטריות שלמדנו כולל צילומים איכותיים ומתכונים.
בעיקרון זה עניין של סדרי עדיפויות, והתוכנית די מרווחת, אבל אם אין ברירה אחרת – דברו איתנו על הקורס החצי-שנתי 'טעמי בר', ואולי תמצאו שם אם מקומכם.
יש לך עוד שאלה?
| ברק
תוכנית 10 המפגשים: מסע בעקבות הטעם שבטבע
מה בתכנית?
מפגש 1: על הדבש ועל הקמח
מפגש 2: בין הטיפות – התחדשות ונבטים
מפגש 3: מטבלים והשפע של תחילת החורף
מפגש 4: תבשילי יער – קדירה חמה לחורף קר
מפגש 5: על שפת הנחל – מעדני המזרח הקרוב והרחוק
מפגש 6: אלכימיה של צמחי רעל ופטריות מאכל
מפגש 7: לרוץ בשדות – מפגש פרחים אביבי
מפגש 8: מפגש ים – לא על המלוח לבדו
מפגש 9: החיים שלנו תותים (-;
מפגש 10: עסיס פירות יער
ימי שלישי
21.10.25
11.11.25
02.12.25
30.12.25
20.01.26
10.02.26
03.03.26
17.03.26
05.05.26
18.08.26
ימי רביעי
29.10.25
19.11.25
10.12.25
07.01.26
28.01.26
18.02.26
11.03.26
25.03.26
13.05.26
26.08.26
ימי חמישי
23.10.25
13.11.25
04.12.25
01.01.26
22.01.26
12.02.26
05.03.26
19.03.26
07.05.26
20.08.26
ימי שישי
(אפשרות לתאריכים נוספים)
24.10.25
14.11.25
05.12.25
02.01.26
23.01.26
13.02.26
06.03.26
20.03.26
08.05.26
21.08.26
עלות הקורס:
בתקופת ההרשמה המוקדמת -עד 15/7/25
3600 שח מתוכם 600 שח דמי הרשמה והיתר בתשלומים.
החל מתאריך 16/7/25
4000 שח מתוכם 600 שח דמי הרשמה והיתר בתשלומים.
– הנחה לזוגות –
יש לך עוד שאלה?
מעוניינים בפרטים נוספים?
פנו אלינו ונשיב לכם בהקדם.