סדנת ליקוט למשפחות

למידע נוסף השאירו פרטים

ברק שגיא

יש הרבה סיבות להשתתף בסדנת ליקוט.

לפני הכל – זאת חוויה נהדרת, שכיף לחלוק עם משפחה או חברים. 

תהיה לכם הזדמנות לצאת מהבית ולהתאוורר. לבלות בטבע כמשפחה – לקטוף צמחים, לגעת, להריח, לטעום. להכיר ילדים חדשים, לנשנש, ללוש תמרים, או קקאו מתובל עם.. (לא מגלים) ללקק את כפות הידיים, לצחוק, להכין פיתות לסאג' ולאכול עם כולם מטעמים. 

ידע? – הוא בעיקר עבורכם, ההורים, ועבור הילדים הבוגרים, אבל הקטנים יקלטו, כמו שתמיד הם קולטים. בינתיים תנשמו יחד אוויר נקי בריח שדות או יער. נלך בשבילים ונלמד על עלים ופרחים, לחפור שורשים, להדליק מדורה, ולטעום עסיס פירות בר. 

יהיו טיפים שווים למטבח ולבריאות, ובסוף נכין יחד ארוחה – שפשוט ללקק את האצבעות.

תכנית היום:

  • 09:00: פתיחה על המחצלת – תה עשבים, היכרות והנחיות
  • 09:20: סיור ליקוט בטבע – כשעה וחצי של סיור הכולל הליכה קלילה והיכרות עם צמחי הבר למאכל עם טיפים תזונתיים, בריאותיים, סיפורים, והרבה טעימות.
  • 10:50: סדנת בישול עם צמחי הבר, ירקות אורגניים ועוד מוצרים, במהלכה מתנסים בבישול גורמה עם מתכוני שף
  • 13:30: ארוחת צהריים עשירה ומפנקת בת שבע מנות

הסדנאות הקרובות:

סדנת ליקוט ובישול מטעמים

זאת תהיה חגיגת ליקוט טעמים משובחת שלא כדאי להחמיץ.

אתם מוזמנים לסדנת ליקוט מיוחדת שבה תלמדו על אוצרות הבר החבויים בחורש.
לאורך הסדנה נטייל בין המשעולים, נכיר את הצמחים למאכל ואלו שלא, ונלמד איך להכין מצמחי המאכל שליקטנו ארוחת מלכים שפשוט ללקק את האצבעות.

* ההשתתפות בסדנה זו היא מגיל 16 ומעלה

מיקום: יעודכן בהמשך

מתי? יעודכן בהמשך

מיקום: יעודכן בהמשך

מתי? יעודכן בהמשך

אודות המורה

שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה מורה הליקוט שלכם.

הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.

זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.

בסדנאות 'בר ליקוט' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.

ברק שגיא

ליקוט זה בטבע שלי

מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.

שאלות נפוצות

בין ארבע וחצי לחמש וחצי שעות, תלוי בעונה. כשעה וחצי הדרכה, ולאחריה ליקוט ובישול הארוחה.

בעקרון כן. מגיעים ילדים רבים, ורובם משתלבים ונהנים. בכל זאת חשוב לי לסייג: עד גיל 5 הילדים מתחברים בעיקר לשלב ההכנות והבישול שמרגיש.. ובכן, כמו משחק. התוכן פחות מעניין אותם, ועדיין זה טיול כיפי בטבע עם ההורים, אפשר לרוץ וגם מנשנשים כל הזמן. לגבי הילדים הגדולים יותר – זה מדהים לראות איך הם בעצמם מניחים את הניידים ומתחברים לפעילות המשותפת.

יש מסלולים שיותר נגישים מאחרים, לרוב אנחנו מתייחסים לכך בפרסום, אבל כדאי לשאול טרם ההרשמה. בדרך כלל ההליכה קלילה ועל שביל נוח.

לא רק לשבוע, אלא גם להתענג, ואנחנו ממליצים להביא קופסאות אטומות כי מרוב שפע תמיד בסוף נשאר מה לקחת. הארוחה מכילה כשבע מנות והיא מורכבת מהצמחים שליקטנו המשתלבים עם ירקות ומוצרים נוספים שאנו מביאים. יחד עם זאת, כיוון שהארוחה תהיה מוכנה רק בצהרים, וילדים נוטים 'לטפס על הקירות' מוקדם יותר, מומלץ להביא להם משהו קטן לשיכוך.

אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נבטל, ואתם תקבלו זיכוי מלא.

כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני ומעט צמחוני לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.

למבוגר – ₪200 
לילד מגיל 3 ועד גיל 15 – ₪100

בוודאי. לא משנה אם זה יום הולדת לסבא, בר מצווה, או יום נישואים – לחגוג אירוע בטבע זאת חוויה עוצמתית המשאירה טעם טוב אצל כל החוגגים, ולא רק בזכות ארוחת הגורמה המלוקטת ברובה המתבשלת מעל המדורה. הלימוד בטבע כקבוצה והבישול המשותף יוצרים חיבור מיוחד לטבע ובין המשתתפים. זה יהיה האירוע שתמיד נזכור.

כל הפרטים כאן

יש לך עוד שאלה?

ברק שגיא

יש לך עוד שאלה?

ברק שגיא

עלות הסדנה:

הסדנאות הקרובות הן מגיל 16 ומעלה

מבוגר (מגיל 16 ומעלה) - 200 ש"ח

להזמנת כרטיסים באשראי

100.00
250.00