למידע נוסף אודות הגוּרְס השאירו פרטים
גוּרְס ליקוט זה בטבע שלך
יש הרבה סיבות להשתתף בגוּרְס ליקוט. לפני הכל – זה בטבע שלך. יש בך סקרנות ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול ואוכל טוב. לצאת להרפתקה, למסע של תגליות בטבע ולא פחות חשוב – על עצמך בו. לדעת לאסוף עלים ופרחים לסלטי בריאות ססגוניים. לחפור שורשים ופטריות לתבשילים מגרים. להפוך פירות בר לקינוח מושחת וזרעים לתיבול שיהפוך כל בישול לארוחת גורמה מפנקת – פשוט ללקק את האצבעות.
גוּרְס 'טעמי בר' הוא הדרך שלך 'להכניס רגל' לתוך עולם הליקוט הקולינרי. התחום מרתק אותך, אך הקורס השנתי נראה כמו קפיצת מדרגה שעדיין אינך בשל לה מבחינת ההתחייבות לתאריכים או אף המחיר. זה לגמרי טבעי ותהליך שאני בעצמי עברתי.
בגוּרְס נטייל ליד נחלים, בחורש וביער, בשולי שדות ובמעלה ההר. במקומות מקסימים נלמד לזהות צמחי בר למרפא ולמאכל בין העונות. נתמקצע בשיטות ליקוט, איסוף ועיבוד. נלמד מה אכיל טרי, מה כדאי לבשל או לקלות באש. נכיר שפע של מזון אורגני, טעים ובריא ואיך לשלב אותו במטבח שלנו. נגלה היכן כדאי לחפש צמחי תועלת ופטריות מאכל ומאילו רעילים יש להיזהר . נחקור יחד בישול מסורתי לצד גילויים חדשים. ונרגיש איך כל הידע הזה מוביל להמון שקט נפשי ושמחת חיים
אודות המורה
שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה מורה הליקוט שלכם.
הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.
זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם.
בגוּרְס ליקוט 'טעמי בר' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.
ברק שגיא
שאלות נפוצות
נתחיל בשעה 9 ונסיים ב-15:00, אם כי לרוב אף אחד לא רוצה ללכת…
סילבוס הקורס הכולל את כל מיקומי המפגשים ישלח לאחר שיחת טלפון.
אמנם הולכים בשטח, אבל אין טיפוס הרים… ההליכה לרוב היא בשבילים נוחים ולא מצריכה כושר מיוחד.
אם מדובר בממטרים קלים – זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נדחה את המפגש למועד חלופי, ותהיו זכאים להשלים אותו.
מסגרת הקורס חשובה, אבל החיים קורים. תוכלו להעדר ולהשלים מפגש אחד (בתיאום מראש).
זה תלוי בכם ובשימוש השוטף בצמחי העונה שתעשו מעבר לזמן המפגש, אבל בעיקרון – כן! החבר'ה בגוּרְס הופכים בהדרגה ללקטי על. כמו כן תמיד אפשר להתייעץ בקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל עזרה כשתצאו לבד לשטח.
בוודאי. מעבדים חומרים, מכינים ומבשלים. אנחנו מאמינים בניסיון אישי, כזה שאחר כך מאפשר את הביטחון ללקט ולבשל מטעמים במטבח האישי שלנו.
תפריט טבעוני/צמחוני מגוון לפי הצמחים שלמדנו בשילוב ירקות אורגניים וחומרים איכותיים שאנו מביאים. מה שבטוח – האוכל בשפע וכולם בסוף מלקקים את האצבעות.
כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני (מנה או שתיים צמחוניות), לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.
בעיקרון זה עניין של סדרי עדיפויות, והתוכנית די מרווחת, אבל אם בכל זאת אתם נאלצים להפסיד מפגש, ניתן להשלים אותו בקבוצות קורס אחרות.
יש לך עוד שאלה?
| ברק
איזה מפגש?
ראשון:
שני:
שלישי:
רביעי:
חמישי:
מה בתכנית?
על הדבש ועל הקמח
בין הטיפות - התחדשות ונבטים
מטבלים והשפע של תחילת החורף
תבשילי יער - קדירה חמה לחורף קר
על שפת הנחל - מעדני המזרח הקרוב והרחוק
ימי שלישי
05.11.24
26.11.24
24.12.24
25.01.25
18.02.25
ימי חמישי
14.11.24
05.12.24
02.01.25
23.01.25
27.02.25
איזה מפגש?
ראשון
שני
שלישי
רביעי
חמישי
מה בתכנית?
על הדבש ועל הקמח
בין הטיפות - התחדשות ונבטים
מטבלים והשפע של תחילת החורף
תבשילי יער - קדירה חמה לחורף קר
על שפת הנחל - מעדני המזרח הקרוב והרחוק
ימי שלישי
05.11.24
26.11.24
24.12.24
21.01.25
18.02.25
ימי חמישי
14.11.24
05.12.24
02.01.25
23.01.25
27.02.25
עלות הגוּרְס:
בהרשמה מוקדמת – עד לתאריך 15.7.24
1900 ש"ח מתוכם 600 ש"ח דמי הרשמה והיתר בתשלומים.
החל מתאריך – 16.7.24
2200 ש"ח מתוכם 600 ש"ח דמי הרשמה והיתר בתשלומים.
יש לך עוד שאלה?