מדריך ליקוט - ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.
מדריך ליקוט - מדריך צמחי בר ופטריות
נעים במשעולי היער, שומעים פכפוך מים על חלוקי אבן, וקריאת עורבני מהדהדת בין העצים. מריחים ניחוח עשיר של עלים רטובים. קרני שמש מפזזות בין העלים, וטיפות גשם נושרות ממחטי האורן, שוברות בדרכן את האור לאינסוף רסיסים ססגוניים. זאת חוויה עוצמתית או אפילו הרפתקה שכל כולה עוסקת בהתלהבות, בהכרת הסביבה עם החושים וגם עם הנשמה.
אם יש בכם סקרנות ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול ואוכל טוב, אני מזמין אתכם לצאת להרפתקה, למסע של תגליות בטבע. נאסוף עלים ופרחים לסלטי בריאות ססגוניים. נחפור שורשים ופטריות להכנת תבשילים מגרים. נהפוך פירות בר לקינוח מושחת וזרעים לתיבול שיהפוך כל בישול לארוחת גורמה מפנקת – פשוט ללקק את האצבעות.
ליקוט זה בטבע שלי הוא הרבה יותר ממדריך צמחי בר ופטריות. זהו ספר גדוש בכול טוב: החל מסיפורי שטח מרתקים, תיאורים מדויקים לזיהוי, וכלה במתכונים טעימים וייחודיים. כל אלה נולדו, לוקטו ונכתבו מתוך אהבה אמיתית לטבע שלנו.
מה תמצאו בספר?
כמה מילים על הצמחים בספר
ארצנו התברכה במאות רבות של צמחי מאכל, שמתוכם בחרתי רק את אלו שאני מלקט באופן קבוע, לפחות פעם בשנה, ושהם שכיחים ונפוצים ברוב חלקי הארץ ומיוחדים מספיק כדי שאוכל להמליץ עליהם בלב שלם ובבטן שוקקת. צמחים רעילים גם הוזכרו, בפרט כאלו שאפשר להתבלבל איתם כשמחפשים ללקט צמח דומה ואכיל.
פטריות בספר
בספר מופיעות כמה פטריות בר למאכל. הקפידו לקרוא היטב את המבוא לפטריות ואת כל הכללים – קחו אחריות והתקדמו צעד אחר צעד.
מתכונים ושיטות הכנה
הספר במהותו אינו ספר בישול, אבל אי אפשר ללקט בלי להכין איזה מעדן, כך שתמצאו בו המון מתכונים לצד הצמחים וכחלק מדפי ההרפתקאות, להכנת מנות ושלל צנצנות ובקבוקים למזווה.
מדריך ליקוט לפי עונות השנה
הספר מחולק לארבע עונות השנה. הוספתי שני פרקים על בתי גידול כשהמשמעות של מיקום הצמח תרמה מידע משמעותי יותר מעונת הצמיחה. בחרתי להתחיל בחורף, כי בזמן תחילת הגשמים צמחים רבים מתחדשים, וזאת מעין התחלה. בכל עונה דפי הצמחים מסודרים אלפביתית ובסוף הפרק ישנן הרפתקאות עונתיות.
ידע חיוני לזיהוי ולליקוט
ליקוט צמחי מאכל ופטריות בר פותח דלת לעולם שלם של הרפתקאות, חוויות וטעמים חדשים. כדי שתוכלו לצאת למסע הזה בביטחון מלא, הספר שלנו מצייד אתכם בידע מקיף ופרקטי:
- זיהוי מדויק: כל פרק כולל תיאור מפורט של הצמח, כולל תמונות כלליות ותקריבים, ומזמין אתכם לחקירה רב-חושית של מראה, מגע וריח.
- בטיחות מעל הכול: תקבלו מידע חיוני על מתי והיכן מלקטים, המלצות קולינריות, וחשוב מכל – אזהרות ברורות מפני צמחים רעילים.
- כלי השוואה נחוץ: שילבתי בספר תיבות תוכן עם תמונות של צמחים דומים אחרים, כדי לאפשר לכם השוואה חזותית מיידית ולמנוע טעויות בזיהוי.
- קולינריה והשראה: הספר גדוש במתכונים וסיפורים אישיים שיעוררו בכם השראה.
ספר ליקוט - פותח לכם צוהר להרפתקה קולינרית בטבע
ליקוט צמחי מאכל ופטריות בר פתח בפניי דלת לעולם שלם של הרפתקאות, חוויות וטעמים חדשים, אבל ללא אהבתי לבישול וסקרנותי אני בספק אם המזווה שלי היה נראה מעורר תיאבון כפי שהוא נראה היום: בקבוקי ליקרים בשלבי תסיסה שונים, ריבות מתוקות יחידות במינן, רטבים חמצמצים וחמוצים מתובלים – הם רק חלק מהרשימה המפוארת.
אודותי
הספר הזה צמח בי והבשיל מתוך אינספור שעות ליקוט בטבע והכנת מטעמים, אחרי עשרות שנים בהן התעמקתי, חקרתי ולמדתי, ליקטתי ובישלתי, ולבסוף גם הדרכתי תלמידים רבים בליקוט בר-קיימא חוויתי ובסדנאות בישול בשטח.
אני ברק שגיא – אני מנחה סדנאות ליקוט ובישול של מטעמים מצמחי בר, "משוגע" על פטריות, ומנהל בגאווה את קהילת "ליקוט זה בטבע שלי". נוסף על כך, אני ארומתרפיסט וחובב מספר סיפורים – כי ליקוט הוא תמיד סיפור עבורי.
מחפשים מתנה אחרת, מקורית, מהנה, משמעותית – חוויה!
שתתאים לכל אחד, לחגים, לחברים או למשפחה.
לרכישת הספר
כמה פרטים טכניים אודות הספר:
304 עמודים, כריכה קשה. נייר מיוחד וקל, מעל 140 צמחים, תמונות מרהיבות, המלצות ואזהרות, מעל 100 מתכונים וסיפורים.
עלות ספר יחיד:
165 ש"ח במכירה מוקדמת במקום 178 ש"ח (לא כולל דמי משלוח).
משלוח:
* באיסוף עצמי מקרית ביאליק – בתיאום טלפוני עם ברק 0507625020
* בדואר רשום
* בדואר שליחים
להזמנת ספר לחצו על הוספה לסל (ניתן לבחור כמות)
ספר + שקית + הקדשה אישית
שקית ליקוט צמחי בר מבד כותנה עם ידיות לתלייה על הכתף. מידות כ 43 סמ על 36 סמ.
עלות ספר + שקית + הקדשה אישית:
200 ש"ח (לא כולל דמי משלוח).
משלוח:
* באיסוף עצמי מקרית ביאליק – בתיאום טלפוני עם ברק 0507625020
* בדואר רשום
* בדואר שליחים
להזמנת ספר + שקית לחצו על הוספה לסל (ניתן לבחור כמות)