ליקר גלעיני שסק

תסתכלו רגע על הערימה הקטנה של גלעיני השסק. היא נראית כמו סוף הסיפור- נכון? עכשיו דמיינו ליקר זהוב במרקם קטיפתי עם טעמים של מרציפן, שקדים, שוקולד ופרחים.
שסק, ליקר גלעיני שסק, הרפתקה

 

היה לי מבט חולמני כשקראתי את המתכון,

אחר כך התחלתי לחפש עוד מידע ברשת

וגיליתי שכל מיטיבי הלכת בענייני ליקרים

כבר ניסו ועשו ורק אני לא, שזה מצב בלתי נסבל.

מכל המתכונים שראיתי ברשת,

אחד בשם 'זהב נוזלי' שבה את דמיוני

ושייך לצמד אחים שיש להם מעין יקב בוטיק בשם 'עליית הגג'

שכל כולו מוקדש לניסים ונפלאות כאלו. והרי המתכון עם הפרשנויות שלי לפניכם:

מתכון להכנת ליקר גלעיני שסק:

שלב ראשון:

אתם אוכלים שסק, שזה כבר כיף חיים.

ומזמינים את כל החברים, הקרובים והשכנים שאכלו, לזרוק אצלכם את הגלעינים.

חשוב מאד לקבל גלעינים טריים בני יום או יומיים, אחרת הם עשויים להעלות עובש.

כמה גלעינים אנחנו צריכים?

ממה שהבנתי כמות הליקר  הסופית

עומדת ביחס כמעט ישיר לכמות הגלעינים,

או בעברית, ליטר גלעינים יהפוך בסיום התהליך למעט פחות מליטר ליקר.

לא יודע מה אתכם אבל אני מתכוון לאסוף לפחות קילו

כי יש לי הרגשה שאם לא,

בשלב טעימות גן העדן אני עשוי לבכות וליילל כי עוד מעט נגמר.

עכשיו שוטפים אותם ממש טוב מכל שאריות הפרי,

גם אם הם נראים נקיים.

מניחים על מגבת נייר להספיג את המים

ומניחים אותם על מגשים (שכבה אחת) לייבוש, לשלושה ימים.

לשים לב לעניין העובש, מה שלא נראה טוב עדיף לזרוק.

שלב שני:

מעקרים צנצנת זכוכית (אפשר במיקרו, אני מעדיף לבשל במים רותחים)

ומניחים גלעינים וסוכר בשכבות  ביחס אחד לאחד (מתחילים וסוגרים בסוכר)

אני מעדיף סוכר חום אבל אפשר מה שרוצים.

עכשיו הגענו למשוכה הראשונה כי להבדיל מפירות,

להפיק נוזל מגלעינים לוקח זמן, הרבה זמן… שנה.

לפני שאתם מתחילים לקטר שאתם לא בעניין של דחיית סיפוקים,

מזכיר לכם שלא ממש עבדתם קשה עד עכשיו

או בקיצור הניחו את הצנצנת האטומה בארון קריר

או אפילו בחלק התחתון של המקרר ושימו תזכורת ביומן.

שלב שלישי:

סוף סוף קיבלתי תזכורת.

עכשיו נסנן את הגלעינים המצומקים מתוך הסירופ הלבנבן,

ונזרוק אותם לפח. את הסירופ נמהל בכמות שווה של וודקה משובחת.

שלב אחרון

זהו שלב החיתון (מת על המושג הזה) והיישון של הליקר.

נשים בנוזל שבבים של עץ אלון אמריקאי,

המתאפיין בטעמי ווניל וקרמל, סדר גודל של גרם לכל ליטר.

(ניתן לרכוש בכל מקום פשוט תרשמו בגוגל ותקבלו תוצאות.

מאה גרם יספיקו להרבה מאד בקבוקים ומחירם כ 15 שח.) ותחזירו לארון לשנה נוספת.

לפני שאתם הורגים אותי על ההרפתקה המוצעת

תזכרו כמה מעט עבודה השקענו בכל הסיפור

וכמה מגניב להפיק ליקר כזה מגלעינים שאחרת היו נזרקים לפח.

בהמשך התהליך אעדכן עם צילומים. שיהיה לכולנו בהצלחה.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

סגירת תפריט