• טעות אחת יכולה לגרום למוות או לטיפולי דיאליזה לכל החיים
  • מומלץ ללמוד מהמומחים ולצאת איתם לשטח
  • לא להסתמך על תמונות – הן אינן מספיקות לזיהוי מוחלט
  • יש ספק – אין ספק – לקטוף רק כשבטוחים ב-100%
  • תמיד להפריד בין הפטריות שאספתם – מומלץ לא לאכול פטריות בר ללא בישול – וגם אז, לפעול לפי הנחיות הבישול הספציפיות למין הפטרייה שליקטתם
  • ייתכנו תגובות אלרגיות גם לפטריות שנחשבות אכילות
  • באכילה ראשונה – לאכול כזית ולבחון כיצד הגוף מגיב

משחקים עם אוכל במייבש מזון

מייבש מזון, במייבש מזון, אשכוליות אדומות מיובשות, משחקים עם אוכל, הרפתקה במטבח, איך מייבשים אשכוליות במייבש מזון

איך הכל התחיל?

אחד מהדברים היותר הנחמדים שקורים בטבע, כמו למשל במפגשי קורס ליקוט, זה השיתוף במטעמים.
מישהי מביאה עוגה, מישהו מביא לימון או זיתים כבושים וכמעט תמיד יש גם קופסה של פרוסות פרי מיובשות,
שנטרפות על ידי כל הנוכחים תוך כדי ההליכה.
בפעם הראשונה שראיתי קופסה כזאת, גדולה יחסית,
היא הייתה מלאה בפרוסות תפוחים ותפוזים מיובשות,
פערתי עיניים ואמרתי "סחטין על ההשקעה."
"שטויות," הוא אמר, "בסך הכל כמה שעות במייבש מזון.
"אהה יש לך מסעדה?" שאלתי בתמימות, הוא גיחך
"לא, מה פתאום, אני רואה חשבון" הוא אמר, "זה אצלי בבית על השיש.."
עם שמש כמו שלנו, חשבתי, בשביל מה צריך מייבש מזון?

קניתי מייבש מזון

עברו שנים עד שהבנתי שאולי מייבש מזון אינו מכשיר חובה במטבח אבל ללא ספק הוא יאפשר לי לחסוך זמן יקר בייבוש
וכך, יום אחד, אחרי סקר קצר ובהחלטה של רגע נסעתי לחנות היבואן- "אופק חדש" ורכשתי לעצמי "הייטק" בקופסא.
בטח אתם חושבים שזאת הייתה אהבה ממבט ראשון -נכון?
בפועל, לא הפעלתי אותו אפילו פעם אחת במשך יותר משנה.
ולא כי הוא איזה מכשיר מסובך, נהפוך הוא, כפתור דיגיטלי לבחירת טמפרטורה, עוד כפתור לבחירת זמן, הפעל ועצור.
ולמרות כך- לא הפעלתי.
אחרי זמן מה וכמה הערות קנטרניות מבני הבית על ה"פיל הלבן" שרובץ לנו על השיש,
הגליתי אותו ל"פרובינציה", כלומר לשיש במרפסת הכביסה,
ושם הוא המשיך להעלות אבק ושימש כמדף לצנצנות עם חומרים מלוקטים.
הסיפור הזה היה יכול להישאר עם סוף עצוב
אלמלא עשיתי פאדיחה כשייבשתי עודפי פטריות (פקועות נהדרות) בתנור (אוי לבושה)
וככל הנראה לא מספיק זמן.
כך ששלושה ימים לאחר מכן זרקתי צנצנת גדולה למדי של פטריות בר מיובשות ומעופשות.
ובאותו רגע של כאב לב על הבזבוז הנוראי החלטתי – עד כאן.

משחקים עם אוכל:

בפעם הראשונה שהפעלתי את מייבש המזון אלו היו פרוסות עבות (מדי) של אשכוליות אדומות
 וגיליתי שזה לוקח נצח, יותר משלושים שעות, ושכל דבר יכול להשפיע על התוצאה הסופית,
עובי החיתוך ואפילו תמהיל המיובשים באותה הפעלה (היה שם גם מגש אחד של פלפלים חריפים)
ואיכשהו בסוף יצא משם מעדן מריר מתוק יבש וגם לח (אלוהים והוא יודעים איך זה יכול להיות)
שגרם ליללות אושר רמות אצל כל הטועמים.
משם והלאה כל יום שהמייבש פועל זאת הרפתקה חדשה.
הנה כאן בתמונות כמה דוגמאות:
איך מייבשים פטריות ,פטריות בר מיובשות, פטריות בווקום, משחקים עם אוכל, מייבש מזון
פטריות שנטרל מיובשות 13 שעות בטמפ' של 55 מעלות.
מייבש מזון, קייצת מיובשת וטחונה, תבלין קייצת פיקנטי, מלח קייצת, משחקים עם אוכל
קייצת מיובשת טחונה לתבלין מלח פיקנטי
משחקים עם אוכל, מייבש מזון, רצועות לבאנה מיובשות
לבאנה עם סומאק, יובש בטמפ' של 45 מעלות למשך 16 שעות
סלט חצילים מיובש, משחקים עם אוכל, מייבש מזון
סלט חצילים שרופים עם טחינה מתובלת שיובש בטמפ' של 55 מעלות למשך 17 שעות והפך ללאפה דקיקה
אבקת תפוחים מיובשים, מייבש מזון, איך מייבשים תפוחים במייבש מזון, משחקים עם אוכל, הכנת תבלינים
אבקת תפוחים מיובשים עם סומאק
תמשיכו לשחק עם אוכל חברים ושיהיה לנו בתאבון.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים

נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.

מה בבלוג?

אזהרות והמלצות הנוגעות לליקוט פטריות:

  • טעות אחת יכולה לגרום למוות או לטיפולי דיאליזה לכל החיים
  • מומלץ ללמוד מהמומחים ולצאת איתם לשטח
  • לא להסתמך על תמונות – הן אינן מספיקות לזיהוי מוחלט
  • יש ספק – אין ספק – לקטוף רק כשבטוחים ב-100%
  • תמיד להפריד בין הפטריות שאספתם – מומלץ לא לאכול פטריות בר ללא בישול – וגם אז, לפעול לפי הנחיות הבישול הספציפיות למין הפטרייה שליקטתם
  • ייתכנו תגובות אלרגיות גם לפטריות שנחשבות אכילות
  • באכילה ראשונה – לאכול כזית ולבחון כיצד הגוף מגיב