שוקולד טבעוני עם תות שאמי

אם כבר שוקולד חרובים טבעוני - הוא מוכרח להיות עם מרכיבים מלוקטים ומושחת כדבעי.
תות שאמי

בספטמבר האחרון, כשפרסמתי פוסט על הכנת רוב (דבש) חרובים,

אתגר אותי חבר בבקשה לקבל מתכון של שוקולד חרובים טבעוני.

בהתחלה עיקמתי את הפרצוף כי מה אני אגיד לכם כבר יצא לי לאכול כמה פעמים שטויות

בצורת מטריה וחיות משוקולד חרובים והאמת, לא רק שלא התלהבתי,

חשבתי שלקרוא לזה שוקולד זאת הגזמה ספרותית פראית.

שוקולד חרובים מושחת

אז חיפשתי השראה ברשת, קראתי מתכונים פה ושם

ובסוף כמו תמיד החלטתי לעשות איזה מיקס משוגע,

מתוך הבנה שאם כבר שוקולד חרובים טבעוני – הוא מוכרח להיות

עם מרכיבים מלוקטים ובוודאי מושחת כדבעי.

עכשיו לפני שאני נותן לכם את המתכון שיגרום לכל החברים שלכם לרייר על הצלחת.

בואו נדבר קצת על עץ תות שאמי כי למרות שהוא הגיע לארץ

הרבה, הרבה זמן לפני עצי התות האחרים,

מסתבר שמעט מאד מכירים אותו ואם יש עץ שכדאי להכיר,

ממש מקרוב, שבדיוק עכשיו בסוף יוני כבר אפשר למצוא ביכורי תותים מתוקים חמצמצים ונפלאים -זה העץ.

אז שאמי למרות שהוא ידוע כעץ שמקורו סורי,

בכלל במקור הגיע מאירן ולא רק אני חושב שהוא התות הטעים ביותר בעולם.

הפרי עגול וקצר, מבשיל בצבע ארגמני-שחור, בחודשי הקיץ יוני-יולי

ואם יש מזל אפשר למצוא עוד בודדים גם באוגוסט.

הוא כל כך עסיסי שידיים נקיות הן בכלל לא אופציה

וזה אומר תלכו לקטיף עם חולצה שעוד כתם לא יזיק לה

ותתכוננו שבסוף הידיים כל כך אדומות שכולם ידעו מה עוללתם- ראו הוזהרתם.

אז איפה יש עצים? בגדול הייתי בונה על בוסתנים לקטיף עצמי.

כי מי שיודע על עצים במרחב הציבורי לרוב שומר את הסוד לעצמו.

יכול עוד לומר לכם שלא מעט קיבוצים שתלו את הפלא הזה

ומי שיש לו חברים קיבוצניקים זה הזמן להציע 'שוחד' מתאים.

ועוד טיפ למי שרוצה רק לטעום – אפשר בקטנה במשתלות שמחזיקות עצי פרי.

מתכון להכנת שוקולד חרובים טבעוני מושחת

מרכיבים:

חצי כוס שמן קוקוס

5 כפות קרם קוקוס

שליש כוס מייפל טבעי

חופן קטן (כי זה מה שנשאר) של תות שאמי

(יש כמה עצים בשטחים ציבוריים, אבל נשבעתי לסודיות. אפשר לקנות, ואם רוצים לטעום – אפשר בקטנה במשתלות שמחזיקות עצי פרי.)

כוס אבקת חרובים עם 3 כפיות קקאו אורגני

הכנה:

ממיסים בסיר קטן ובחום נמוך את השמן, המייפל וקרם הקוקוס.
מערבבים, וכשהתערובת אחידה מוסיפים את אבקת החרובים והקקאו, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים את תותי השאמי ומערבבים.
מוזגים לתבנית אינגליש קייק על נייר אפייה.
מקררים רבע שעה במקפיא.
חותכים לקוביות ומעבירים לקופסא למקרר (היה ניסיון אמיתי לעשות את זה).

טורפים. בתאבון!

תוספות אפשריות: מלח אטלנטי גס, פלפל צ'ילי, קייצת קצוצה וכתושה היטב.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים