סודות הכלך

ניצני פריחה ואוזניות הכלך לארוחת שחיתות
כלך, אוזנית הכלך, ניצני הכלך, פטריית בר משובחת, מיקרוזיה עם כלך, ליקוט כלך, פטריות יער

במבט חטוף אפשר להתבלבל בין צמח רעיל זה לידידנו השומר.

אם נתעמק נבחין שצבעו הירוק הרבה יותר כהה

ומבנה עליו הנוצתי הרבה יותר גס ומפוזר.

ובכן מי שרוצה לוודא ורצוי,

ימולל את העלים והעדר ריח האניס יאשר לו ללא שום ספק,

שזהו הכלך. ( מבוטא כמו גזר)

אוטוטו.. בחודש פברואר הכלך מתחיל לשמור על שני סודות מעניינים:
הראשון, כמוס במעטפת צמחית ירוקה וסגורה (ראו תמונה)

ואלו ניצני הפריחה שלו, שכל עוד לא פרחו וקרעו את המעטפת,

ניתנים לאכילה (לאחר עיבוד ובישול) ונחשבים מעדן.

שימו לב!

ניצנים ירקרקים בלבד ורק לאחר שנפטרתם מכל עלעל זעיר העוטף אותם.

ניצני כלך,

הרתחתם, סיננתם ועכשיו תקפיצו לפי המתכון האהוב עליכם.

אני מעדיף הכי פשוט בשמן זית עם שום ובצל.

 

הסוד השני הוא למתקדמים, רק בינינו -כן?

שמעתם על אוזנית הכלך?- פטריית המאכל המשובחת.

אוזנית הכלך, פטרית בר, מיקרוזיה עם כלך, גלבוע,

הגדלה בסביבת הצמח ולעתים אף על שורשיו.

ובכן גם היא תהיה שם ואם נמצא כמה מהן זאת כבר תהיה ארוחת שחיתות ברמה אחרת לגמרי.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.

מה בבלוג?

אזהרות והמלצות הנוגעות לליקוט פטריות:

  • טעות אחת יכולה לגרום למוות או לטיפולי דיאליזה לכל החיים

  • מומלץ ללמוד מהמומחים ולצאת איתם לשטח

  • לא להסתמך על תמונות – הן אינן מספיקות לזיהוי מוחלט

  • יש ספק – אין ספק – לקטוף רק כשבטוחים ב-100%

  • תמיד להפריד בין הפטריות שאספתם – מומלץ לא לאכול פטריות בר ללא בישול – וגם אז, לפעול לפי הנחיות הבישול הספציפיות למין הפטרייה שליקטתם

  • ייתכנו תגובות אלרגיות גם לפטריות שנחשבות אכילות

  • באכילה ראשונה – לאכול כזית ולבחון כיצד הגוף מגיב
Instagram did not return a 200.