אספסת היא אלפלפא?

האספסת הייתה ידועה כמזון מרפא ומחזק במשך מאות שנים בכל העולם.
אספסת, אלפלפא, ספירלה, נבטי אלפלפא, אספסת תרבותית, קשירת חנקן לאדמה, מספוא לבהמות, קטניות, פרפרנים
 אנחנו, אולי בזכות התשבצים של פעם,
זוכרים בעיקר שהיא מספוא משובח לבהמות.
חקלאים עשויים לדעת על ערכה הרב בקיבוע חנקן לאדמה,
עובדה הידועה עוד מימי קדם ויש האומרים
שהשימוש בה בימים ההם
הביא את החקלאות המודרנית למה שהיא היום.
 
בעלי גינות או כל מי שאוהב ללכת יחף בקיץ,
מכיר היטב את הכאב הנגרם לכפותיו החשופות
מקוצים עגולים קטנים האורבים שם בדשא. (אספסת, קוטב מצוי, כרבולת ועוד)
 
כמעט אף אחד לא יודע שנבטי אלפלפא
(עם תכולת החלבון הגבוהה, ויטמינים רבים, לרבות D, חומצות אמינו,
עשירים בסידן ובזרחן ומכילים גם ברזל, מנגן, אבץ, מגנזיום ואשלגן)
תורמים רבות לחיזוק המערכת החיסונית!
ונמכרים ביוקר מעל המדפים- הם צמחים צעירים של אספסת תרבותית.
 
עכשיו, באביב, האספסת המצויה פורחת ותכף יבשילו פירותיה העגלגלים והמסולסלים.
פירות אספסת, פירות שבלוליים, ספירלה, אלפלפא, נבטי אלפלפא, קוצים בדשא,
זה בדיוק הזמן לאסוף את המעדן הקראנצ'י המתקתק הזה
לנשנוש או אפילו לתוספת,
המשדרגת בבריאות ולא פחות חשוב,
בטעם ובמרקם נהדר כל סלט.
אם איחרתם והפרי כבר התקשה
אפשר לפתוח אותו ולאכול את הזרעים.
שיהיה בתאבון!

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים