תסתכלו עכשיו בתמונה- מי זה מי?
בטוחים?
בוצין הוא צמח רעיל (וגם מרפא בעיבוד נכון)
שימו לב! כי השערות העדינות שעל עלה הבוצין עשויות לגרום ללקט הלא זהיר עיוורון זמני.
למרוות ירושלים עלים טעימים ביותר, אולי העלים הכי טעימים לגלגול ובישול.
שני הצמחים גדלים במבנה שושנת, בשטחי בור ובחורש. בשמש ובצל.
לשני הצמחים צבע עלים בגוון ירוק אפרפר.
איך נדע לזהות בביטחון?
(למרוות ירושלים כבר יש היסטוריה בבלבול עם צמח אחר
כי שמה בערבית הוא ליסניה או ליסאן אל תור שגרם לכל המתרגמים ללקט בטעות את עלי הצמח -לשון הפר.)
ובכן.. שימו לב לצבע האדמדם סגלגל של פטוטרות העלה,
זהו אחד מסימני ההיכר של מרוות ירושלים וחתך רוחב של אותה פטוטרת יהיה חצי מעגל.
למי שעדיין חושש מזיהוי לא נכון אני מציע להתחיל ללקט עם מישהו שיודע.
כמו כן ניתן לקנות צרורות של עלי מרוות ירושלים בשווקים הערביים (כנראה לא בזמן הסגרים)