שימו לב!
לא אוכלים את עלי הכותרת הצינוריים -העיגול בפרח,
כי הוא מר ומכיל פירתרין שממנו מכינים חומרי הדברה לחרקים.
הנבטים בתחילת החורף ישדרגו כל סלט,
עלי חרצית בטעם סלרי עדין או אולי פטרוזיליה (הדעות חלוקות)
יכולים להיות סלט מרענן בזכות עצמם עם מעט לימון ושמן זית.
או סלט חסה עם עלי חרצית קצוצים, עלי כותרת צהובים ופרחי כליל החורש
כזה שקודם אוכלים בעיניים.
גם מוקפץ עלי חרצית עם בצל ושום הוא מעדן
ותוספת ראויה לכל מאכל.
שלבו עם אורז לבן ויש לכם עוד מנה נהדרת.
והנה הגענו לשוס -גבעול חרצית מקולף מצמח שעדיין לא פרח.
הוא כל כך טעים ועסיסי כמו שהוא לנשנוש בשטח
עד שצריך רצון ברזל לשמור חלק מהגבעולים לתבשיל
אם הצלחתם נסו להקפיץ במעט שמן זית
צרור גבעולי חרצית וגדילן קלופים וקצוצים
עם בצל שקירמלתם מעט קודם,
התוצאה- באחריות,
תגרור יללות אושר קטנות מכל המשתתפים בארוחה.
שימו לב!
לא לקטוף ליד כבישים כי מזוהם ולא בשטחים מרוססים.
תכלס, יש מרבדי חרצית עטורה בכל מקום.
אז למה אתם מחכים?