זה כמובן לא מפתיע לאור העובדה כי מדובר בצמח ממשפחת ההרדופיים
שלמדנו לפחד מהמשפחה הזאת ובצדק, עוד מהזמנים שהתרוצצנו בגן.
אז הנה, תסתכלו כאן בתמונה:
כשהפרי קמוט וצבעו בורדו או סגלגל
זה בדיוק הזמן הנכון להסתערות
ואם כבר מצאתם שיחים עמוסים כמו אלו שכאן,
קבלו מתכון למרקחת שהיא פשוט מעדן!
מרקחת פירות המכשפה
חומרים:
1 ק"ג פירות מקומטים של קריסה גדולת פרי
750 גרם סוכר חום
מיץ מ 1 לימון
זרעי לימון ואפשר גם זרעי תפוח (בשביל הפקטין)
מקל ציפורן או מעט ג'ינגר
הכנה:
שוטפים את הפירות ומניחים בסיר גדול,
מכסים בסוכר ומניחים לשעה עד שחלק מהמיץ ניגר.
מניחים את הסיר על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ובוחשים עד שכל הסוכר נמס,
מוסיפים את מיץ הלימון את הזרעים והתבלין ובוחשים.
ממשיכים לבשל עד שהריבה מגיעה לנקודת הקרישה.
עכשיו לעקר צנצנת, רצוי שתיים. לצנן מעט ולמלא, ושיהיה לכם בתאבון.
השנה (2020) אולי בגלל הסגר (שאף אחד לא קטף)
היו כל כך הרבה פירות
שהחלטתי לנסות להכין גם ליקר
אבל לא בשיטת ההשריה הרגילה.
פשוט 'חיתנתי' מרקחת שווה בטירוף עם כמות וודקה זהה.
מה כבר יכול להיות רע?
עוד חודשיים נדע.