מרווה משולשת

צמח מרפא, תה ותבלין שטעמו משובח.
מרווה משולשת, תבלין מרווה, צמח מרפא, צמח לעזרה ראשונה, צמח אנטי דלקתי, תה מרווה

 

מרווה משולשת היא שיח ירוק-עד ריחני, גבוה ושעיר. העלים קטיפתיים למגע. נפוץ מהגליל עד השפלה. גדל

בחורש, בגריגה ובאזור ההררי. שכיח גם בגינון הציבורי – בערים ובכבישים. בשל החשש

מליקוט מסחרי הוגדר צמח הבר כמוגן, ורק לאחרונה הותר לליקוט אישי.

מרווה משולשת, תבלין מרווה, צמח מרפא, צמח לעזרה ראשונה, צמח אנטי דלקתי, תה מרווה
שימו לב לשני עלי הלוואי הצמודים לעלה – ועל כך שמה – מרווה משולשת

 

לבריאות

מרווה משולשת היא צמח עזרה ראשונה לחיטוי בכלל ולעצירת דימומים בפרט

– ניתן ללעוס או למולל עלים ולהניח על הפצע. לעיסת עלים עוזרת גם לרענון הפה והנשימה.

מרווה טובה לטיפול בבעיות של מערכת העיכול, מטפלת בזיהום, עוזרת למצבי שלשול,

משחררת עוויתות ומפיגה גזים.

אזהרות:

אסורה לשימוש לנשים בהריון. מכווצת ועשויה לגרום לחוסר איזון הורמונלי

אינה מומלצת לשימוש בזמן הנקה. נוטה לגרום לייבוש חלב.

 

מתכון להכנת סוכריות מרווה  טעימות ומקלות על כאבי גרון

(מתוך הספר “ליקוט זה בטבע שלי“)

ציוד נחוץ:

תבנית סיליקון עם שקעים קטנים – המיועדת לחום, וצלחת שהנחנו בפריזר.

למיצוי

כוס מים | 15 עלי מרווה משולשת

אופן ההכנה:

בסיר קטן נביא כוס מים לרתיחה. נכבה את האש ונשים את עלי המרווה להשריה של רבע שעה.

לסוכריות

מרכיבים:

חצי כוס תמצית מרווה | שליש כוס דבש או אגבה

| חצי כוס סוכר קנים או חום | 5 עלי מרווה

אופן ההכנה:

נכניס את כל המרכיבים לסיר ונבשל על אש קטנה במשך כ 30- דקות, נבחש עם כף עץ כל כמה דקות.

כשיתחילו להיווצר בועות גדולות על פני הסירופ, נוציא את הצלחת הקפואה מהפריזר ונטפטף עליה טיפה.

אם הסירופ נקרש מיד – זה מוכן. נוריד מהאש, נצנן כעשר דקות ונמזוג את הנוזל לתוך שקעי התבנית.

נניח לצינון לשעתיים. נוציא את הסוכריות מהתבנית ונאחסן בצנצנת אטומה, עדיף במקרר.

 

 

 

 

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים