• טעות אחת יכולה לגרום למוות או לטיפולי דיאליזה לכל החיים
  • מומלץ ללמוד מהמומחים ולצאת איתם לשטח
  • לא להסתמך על תמונות – הן אינן מספיקות לזיהוי מוחלט
  • יש ספק – אין ספק – לקטוף רק כשבטוחים ב-100%
  • תמיד להפריד בין הפטריות שאספתם – מומלץ לא לאכול פטריות בר ללא בישול – וגם אז, לפעול לפי הנחיות הבישול הספציפיות למין הפטרייה שליקטתם
  • ייתכנו תגובות אלרגיות גם לפטריות שנחשבות אכילות
  • באכילה ראשונה – לאכול כזית ולבחון כיצד הגוף מגיב

מרק פטריות בר

חגיגת טעמים עמוקים עם ניחוח פראי של יער
פטרייה, פקועה, מרק פטריות בר, ליקוט פטריות, "ליקוט זה בטבע שלי", קורס ליקוט

רק פעם אחת בחיים הצלחתי לצלם תמונה סבירה של מרק פטריות בר שהייתי ממש צריך בשביל הספר שלי.

מאז, למרות לא מעט ניסיונות זה לא הצליח,

לא משנה מה היה הנוף, או האור, זווית הצילום, צורת הקערה או אפילו הפטריות המסקרנות.

גם היום, שום דבר בתמונה (שאני מתלבט בכלל אם לשים אותה כאן)

לא מצליח להעביר את העובדה שיש על השולחן מנה טעימה בטירוף להתכבד בה –

כפי שיעידו כל אותן אנחות התענוג הנשמעות מפי הסובבים.

אם כך, נראה לי שתצטרכו להסתפק במילים...

מתוך השלל בסל בחרתי רק את הפקועות הצעירות, הוורדרדות ש"ניצודו" מוקדם בבוקר על הגלבוע.

פרסתי אותן גס וצליתי היטב במחבת לוהטת,

את הנוזלים שהן הפרישו שמרתי בצד.

הוספתי למחבת גוש חמאה וקורט אגוז מוסקט מלח וגם מעט שמנת להקצפה.

לסיר לקחתי את כל שאר הפקועות, חתכתי אותן לקוביות,

הוספתי בנדיבות מלח אטלנטי ואת הנוזל ששמרתי מקודם ובישלתי על אש גבוהה עד הרתחה.

טחנתי עם מטחנת מוט עד למרקם קטיפתי והוספתי את הפטריות הצלויות.

כמעט כיביתי את האש כשהמבט שלי נתקל בצנצנת עם שרפיות בשריות מיובשות שקיבלתי מעמוס קדרון לפני חצי שנה.

"למה לא?" חשבתי, ושפכתי את כולן לסיר.

עוד בישול קצרצר, כיבוי אש, תוספת של חמאה ועוד שמנת,

ומה אני אגיד לכם, זאת חגיגת טעמים עמוקים עם ניחוח פראי של יער… פשוט יללות של אושר.

 

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים

נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.

מה בבלוג?

אזהרות והמלצות הנוגעות לליקוט פטריות:

  • טעות אחת יכולה לגרום למוות או לטיפולי דיאליזה לכל החיים
  • מומלץ ללמוד מהמומחים ולצאת איתם לשטח
  • לא להסתמך על תמונות – הן אינן מספיקות לזיהוי מוחלט
  • יש ספק – אין ספק – לקטוף רק כשבטוחים ב-100%
  • תמיד להפריד בין הפטריות שאספתם – מומלץ לא לאכול פטריות בר ללא בישול – וגם אז, לפעול לפי הנחיות הבישול הספציפיות למין הפטרייה שליקטתם
  • ייתכנו תגובות אלרגיות גם לפטריות שנחשבות אכילות
  • באכילה ראשונה – לאכול כזית ולבחון כיצד הגוף מגיב