אחד מהדברים שאני אוהב אצל חברי, שף רועי צדוק, זאת היכולת שלו להמציא מתכון למנה מיוחדת ברגע.
בעצם התקשרתי אליו באותו היום רק כדי לקטר, “יש שם בקושי כמה סברס וממש קצת גרגיר״.
“זה שילוב מנצח,״ הוא אמר, “קצת חמוץ, חריף ומשהו פריך ומתוק ואתה מסודר.״
אחר כך בשטח כולם התמוגגו, אפילו ההוא שהודיע מראש שכוסברה זה לגמרי לא בשבילו.
מתכון להכנת 'עקיצות סברס'
ציוד מומלץ:
מלקחיים | סכין חדה | פינצטה, ליתר ביטחון | ברנר
מרכיבים:
7 סברסים | חצי צרור עלי כוסברה | חצי ליים | חופן קטן של עלי גרגיר הנחלים | חצי פלפל צ׳ילי אדום | מלח | כף שמן זית | חופן פקאן סיני שבור לחתיכות
אופן ההכנה:
צורבים את הקוצים של הסברס באש או בברנר.
מקלפים, חוצים ופורסים לעובי 2 סנטימטרים.
מפרידים עלי כוסברה וקוצצים את עלי הגרגיר.
מנקים פלפל צ׳ילי מגרעינים ופורסים דק. סוחטים ליים ומוסיפים את הפקאן הסיני.
מערבבים הכל, ומתבלים עם מלח ומעט שמן זית לפני ההגשה.