קריספי גזר בר

קריספי גזר, תפרחת גזר קיפח, גזר בר, חטיף גזר פריך, סלסה,

יש שפע בחוץ והוא צומח מסביב לנו כל השנה.

למי שיודע מה לקטוף ולבשל, זו חגיגה לא נגמרת של מטעמים.

הכי טריים, הכי בריאים, פשוט נפלאים.

ואז מגיע רגע שבא לך חטיף, מטוגן כזה ופריך,

לא בריא בעליל ואתה מרשה לעצמך והולך עם זה – עד הסוף.

אז הנה חברים,

מתכון של קריספי גזר קיפח וטעים לשיגעון:

חומרים לקריספי גזר:

15 תפרחות גזר קיפח עם כ-15 ס"מ גבעול (לאחיזה)

כשאתם בוחרים תפרחות, חפשו את הבינוניות וכדאי לטעום קצת מהתפרחת,

במאי היא כבר קצת יבשושית בפה אבל כדאי לוודא שהיא לא מרירה.

8-10 כפות קמח אורז/קינואה/עדשים כתומות

מלח, פלפל, תיבול נוסף לפי הטעם

חומרים לסלסה:

1 כוס חומץ אורז 1-2 בצל סגול קצוץ

1 פלפל צ'ילי,2 חופני עלי נענע קצוצים

4 שיני שום כתושים, 2 סמ שורש ג'ינג'ר מגורר על פומפיה

שמן זית, מלח

הכנה:

לסלסה:

קוצצים היטב את הבצל, הצ'ילי, השום והנענע,

מוסיפים את חומץ האורז, את הגינג'ר, קצת שמן זית ומלח.

לקריספי גזר:

מכינים בלילה מהקמח והתבלינים עם מעט מים,

כך שהיא דלילה במידה שעדיין נתפסת התפרחות.

טועמים את הבלילה ומתקנים טעמים.

מחממים בסיר כ-2 ס"מ שמן עד לבעבוע חזק

ומכניסים את התפרחות הטבולות לטיגון עד להזהבה.

מניחים על נייר סופג. מגישים עם הסלסה בצד.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים