בלוג

פלאפל עשבי בר וגבינות
מה שטוב בסיבוב רגלי ארוך מסביב לשכונה שאתה תמיד מוצא פינות ירק חדשות ומשובחות.

אספרגוס בר נימוח
אספרגוס בר, או ליתר דיוק אספרג החורש, הוא מעדן שכבר כמעט כל אחד מכיר, ואם לא.. אז אני מקנא בביס שלך הראשון, כשהגבעול הטרי, הנימוח והכל כך עסיסי מתפצח בפה..


אוזניות הכלך בהופעה מוקדמת
והנה אתה כבר מדשדש בבוץ בינות לצמחי הכלך הצעירים ועלי הגדילנים המנומרים.




גביעונית חיוורת או שנטרל
בארץ היא מוכרת כגביעונית חיוורת או שנטרל, אבל דווקא שמה הרוסי – ליסיצ'קי – שועליות, לדעתי מתאים להן הרבה יותר, ולא רק בגלל צבען הכתמתם, אלא בשל יכולת ההסוואה המדהימה שלהן. רק חדי העין ישימו לב לזהרור האדמוני של "זנבה" המבצבץ מתוך ערימות העלים. וזאת ללא ספק הפטריה הכי סקסית ביער, הרבה יותר מהכמהין, שיש לה אמנם יחסי ציבור משובחים, אבל הטעם שלה לא מגיע לקרסוליה של השועלית

קייצת- עשב שוטה או תבלין משובח?
בשבילי זאת תערובת תבלינים משגעת: מלוחה, מפולפלת ועדינה, שהטעם שלה ממשיך להיפתח ולהתפתח בפה. תתאים עם בשר ודגים, גבינה…ומה לא? אני כבר מת לעשות איתה ניסויים.



נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.
מה בבלוג?
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.