פירות המכשפה

פרי בצבע אדום מבריק ועוד ממשפחת ההרדופיים (נחזור לזה). אין אחד שלא מכיר את פרחיו הלבנים דמויי הכוכב, בריח היסמין. רואים אותו בכל מקום: באיי התנועה בין הכבישים, באזורי התעשייה, בקיבוצים, בערוגות הפארקים, ואם תסתכלו מחלון ביתכם, יש לפחות גדר חיה אחת כזאת בגינת השכנים.
קריסה גדולת פרחים

מכאן, העולם נחלק לשלושה חלקים:
מי שלא יודע כי פירות הקריסה גדולת הפרי אכילים וטעימים, יגלה כעת, יטעם וירוץ מסביב בצהלולים ודילוגים.
מי שטעם את הפירות האדומים, החלקים והיפים – הלא בשלים! אמר, "טפו – זה מר", או "איכסה, יש לזה טעם של סבון", כרכם את פניו והלך לדרכו. 

ויש את הגרגרנים, כמוני, שבאו לסיבוב נוסף, כשהפירות כבר היו קמוטים ורודים, סגלגלים על הענף.

יש לי דודה, מכשפה, שמכינה מהפירות ריבה שלא מהעולם הזה.

קריסה גדולת פרחים

מרקחת קריסה

חומרים

1 ק"ג פירות מקומטים של קריסה

750 גרם סוכר חום

מיץ מ 1 לימון 

זרעי לימון ואפשר גם זרעי תפוח (בשביל הפקטין)

תבלין ציפורן או מעט ג'ינגר

הכנה 

שוטפים את הפירות ומניחים בסיר גדול, מכסים בסוכר ומניחים לשעה עד שחלק מהמיץ ניגר. מניחים את הסיר על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ובוחשים עד שכל הסוכר נמס, מוסיפים את מיץ הלימון את הזרעים והתבלין ובוחשים. ממשיכים לבשל עד שהריבה מגיעה לנקודת הקרישה.

עכשיו לעקר צנצנת, רצוי שתיים. לצנן מעט ולמלא, ושיהיה לכם בתאבון.

זוכרים ש'הרדפנו' בהתחלה?

אז בעלים, בפרחים ובפירות האדומים-הלא בשלים, יש מוהל חלבי צורב, ואין לאכול אותם!
כמו כן, לא אוכלים פירות משיחים הגדלים בקרבת כביש, המזוהמים בפיח ושאר חומרים מזיקים.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים