פחות ידועות העובדות:
שקיץ (העונה) נקראה כך על שם קטיף יבול התאנים.
שתאנים מכילות ריכוז גבוה יחסית של סידן.
שאת ה בוכא הראשון זיקק יעקב בוקובזה בתוניסיה במאה ה 19 ועל זה אפשר לקרוא כאן.
למלקטים – יש לא מעט עצי בר מדהימים הגדלים ליד מעיינות ונחלים. ועוד המון עצים שנשתלו בגינות ציבוריות עם השקיה מסודרת, ביישובים. העונה בדיוק עכשיו מתחילה. אני כבר אכלתי כמה חופנים, ואם כבר מדברים על אכילה אז אלו שסובלים מעצירות – שימו לב! – תאנים. העונה די קצרה כך שאם מצאתם עץ נדיב, זכרו שליקר תאנים על בסיס רום הוא ללא ספק סוג של גן עדן בכוסית.
מתכון לליקר תאנים ביתי:
קילוגרם תאנים, לחתוך לרבעים.
750 גרם סוכר חום.
בצנצנת מעוקרת (אני מרתיח אותה בסיר) להניח שכבות של תאנים וסוכר (להתחיל ולסגור בסוכר).
לשים מעל הפתח בד גזה או חיתול ולהניח להשרייה לפרק זמן של כשלושה שבועות. לערבב מידי יומיים כי הסוכר יורד לתחתית. התערובת מפרישה נוזלים עד שלבסוף נוצר מעין סירופ עם חתיכות תאנים. יש מי שמסנן בשלב הזה ומשתמש רק בנוזל. הוא כנראה לא יודע עד כמה מדהים טעמן של תאנים ספוגות רום, על גלידת וניל למשל. אז אני ממליץ פשוט להוסיף את האלכוהול האהוב עליכם לתערובת ביחס של שני חלקים אלכוהול (רום!) על חלק אחד סירופ תאנים. ושיהיה לכם – לחיים!