כמה תאנים אפשר כבר לאכול? זה כמובן תלוי את מי שואלים. מניסיון אם אלו תאני בר – קשה מאד להפסיק, אלא אם יש סיבה ממש טובה:
מתכון לריבת תאנים ביתית:
חצי קילו תאנים חתוכות לרבעים
250 גרם סוכר חום
רבע כוס מים
מיץ סחוט מחצי לימון
גרידת קליפת לימון מאותו חצי.
5 תרמילי הל סגורים.
מקל קינמון
הכנה:
ללוש את התאנים עם הסוכר ולהניח לחצי שעה.
לבשל את כל המרכיבים על אש קטנה כ 40 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
הטעם מאד תאני, מתובל ובאופן מפתיע רק מתקתק. בתאבון!