תותים! +מתכונים

זה לא רק מגוון הטעמים המופלא והכל כך טעים! זה אשכרה לחזור לזמן שטיפסנו על עצים וחזרנו הביתה עם ידיים ופנים מוכתמות, כמו שחזרתי היום.
תותים, תות עץ, ליקר תות, ריבת תותים, סופר פוד, מפת עצי תות, תות שחור, תות לבן, זכרונות ילדות

אם אתם בעניין של תותים ומי בעצם לא?

יש להניח שאתם יודעים בדיוק היכן למצוא את המעדן השחור, הסגול, או הלבן הזה

שכבר עכשיו במאי מתחיל להמתיק לנו את החיים וימשיך בתקווה עד יוני .

אם אתם מחפשים הדרכה הגעתם למקום הנכון:

כאן יש מפה מעניינת מאד לאזור המרכז.

וכאן קבוצה קטנה המקיימת יחסי תן וקח על מידע של עצי תות בארץ.

אז מי שכמוני, נהנה לזלול תותים,

ודאי ישמח לדעת שהפרי הקטן הזה הוא בעצם סופר פוד מדהים,

עשיר מאד בחלבון ובוויטמינים,

מסייע בהפחתת רמות כולסטרול ומניעת כבד שומני.

ובארץ מוצאו, סין, נפוץ מאד בטיפול בבעיות כגון:

לחץ דם גבוה, שיפור העיכול, חיזוק השיער

ואפילו מניעת סוגי סרטן – ככל הנראה בשל תכולת נוגדי חימצון גבוהה במיוחד.

איך אוכלים אותו – אין צורך בהסברים.

(מי שבכל זאת צריך הסבר יזמין אותי אליו עם קערת תותים, אפשר גם ארוכים, ואשמח להדגים)

אני גם אוהב להכין ממנו ליקר ביתי

ובכל שנה יותר בקבוקים כי מעבר לגרגרנות שלי הידועה,

יש עוד כמה אנשים, שעוד בדלת, לפני השלום,

שולחים מבט מתחנן לפינה המדויקת בארון

ולא באמת משאירים לי ברירה.

והיום למדתי מתכון חדש מחברי שף רועי צדוק – להכנת חמוצים שלא מהעולם הזה,

מתותים אדומים ולבנים לא בשלים (בוסר)

 

תותים, חמוצים מתותי עץ, תות בוסר, סופר פוד, מתכון לחמוצים מתות עץ

וברשותכם עוד עצה אחת קטנה -אם כבר הלכתם לזלול

תעשו לעצמכם טובה וטפסו על העץ,

אני יודע מה אתם חושבים.. תעזבו אתכם משטויות,

גם בגילנו אפשר, לא צריך עד למעלה, אפשר בזהירות

אבל תאמינו לי זה לבד, מוריד לכם עשר שנים מהגיל.

עכשיו בואו נדבר ברצינות:

מתכון להכנת ליקר ביתי מתותי עץ:

עדיף לחכות לסוף העונה כשהם בשיא הבשלות והידיים שלכם יהיו סגולות מהקטיף.

קילוגרם תותים שחורים בשלים (לא ניסיתי לבנים אבל מאמין שאפשר)
750  גרם סוכר חום.

בצנצנת מעוקרת (אני מרתיח אותה בסיר)

להניח שכבות של תותים וסוכר (להתחיל ולסגור בסוכר).
לשים מעל הפתח בד גזה או חיתול עם גומיה

ולהניח להתססה לפרק זמן של כשלושה שבועות.

לערבב מידי יומיים כי הסוכר יורד לתחתית או מתגבש למעלה.

התערובת מפרישה נוזלים עד שלבסוף נוצר מעין סירופ מתוק עם תותים.

יש מי שמסנן בשלב הזה ומשתמש רק בנוזל.

הוא כנראה לא יודע עד כמה מדהים טעמם של תותים ספוגי רום, על גלידת וניל למשל.

אז אני ממליץ פשוט להוסיף את האלכוהול האהוב עליכם לתערובת

ביחס של שני חלקים אלכוהול (וודקה או רום!) על חלק אחד סירופ תותים.

ולזרוק את הבקבוק לארון קריר לפחות לחודשיים,

(עוד סיבה לעשות כמה בקבוקים כי לבקבוק הבודד יש נטייה ליילל ולפעות ואין לך ברירה אלא לתמוך בו.)

מתכון להכנת חמוצים מתותי עץ לא בשלים:

קילו וחצי תותי עץ לבן+אדום לא בשלים.

לתחמיץ:
שליש כוס חומץ אורז, שליש כוס חומץ יין אדום, שליש כוס חומץ תפוחים, פלח לימון
4  כפות סוכר 3  כפיות מלח, ליטר מים מינרלים,  2 תרמילי הל שבורים,

חופן טימין, מיץ סחוט מלימון אחד.

הכנה:

לשטוף את התותים טוב טוב.

כדאי להשרות אותם במים ולהחליף את המים כמה פעמים,

זאת הדרך  להיפטר מכל מיני מזיקים.

מבשלים את כל החומרים (חוץ מהתותים) בסיר עד הרתחה,

מכבים. מצננים, טועמים ומתקנים טעמים.

מסדרים את כל התותים בצנצנת ושופכים פנימה את התחמיץ המצונן.
אוטמים היטב……בהצלחה בעוד 28 יום.

שיהיה לבריאות ובתאבון!

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים