האדום האדום הזה..

'תרופת סבתא' נהדרת שעוזרת להקל על החום בימי הקיץ הלוהטים.
סומאק, אבטיח עם בולגרית, מתכון מצנן לקיץ, אוג הבורסקאים

בדרך כלל אני מעדיף לכתוב על צמחים בזמן שאפשר לצאת לטבע וללקטם.

אבל עם כל הכבוד לכללים ולעובדה שאת פירות אוג הבורסקאים מלקטים בספטמבר, לפעמים צריך לדעת להתגמש, והנה זה קורה גם עכשיו.

מי אוהב לנגוס באבטיח צונן ומתוק? שאלה רטורית – נכון?

נכון, יש בו סוכרים, אבל יחד עם כמות עצומה של מים, המון מינרלים ונוגדי חימצון חזקים.
והנה הגענו לגולגולים לידו – מכירים?
בואו, תתקרבו.
עכשיו, אם רוצים – אפשר לקרוא כאן על פירות אוג הבורסקאים או להתאפק עד הליקוט בספטמבר,

או פשוט לקרוא כאן את סיפורו של הסומאק.
(לא הסגול הזה שקונים. אם הוא סגול כמעט בטוח שהוא מזויף ועוד עם מלח לימון).

האמיתי הוא אדום ארגמני כמו שכאן, ויחד עם האבטיח הם יוצרים קסם קטן,

שלמדתי מסבתא שלי, והוא פשוט הקלה נהדרת לימי הקיץ הלוהטים.
כי בזמן שהאבטיח יוצר סירקולציה בגוף ותחושת קרירות, הסומאק מרחיב כלי דם ומאפשר לחום לצאת, מה שממש מצנן לנו את הגוף.

ועדיין לא אמרנו כלום על הטעם..
אחח הטעם החמצמץ-מלוח, המשתלב עם המתיקות המיצית הזאת באופן פשוט מושלם.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים