מלבי טבעוני עם סירופ תותי עץ שחורים

אחד מהדברים שאנחנו הכי אוהבים לעשות עם חומרי גלם שאנחנו מלקטים בטבע זה לאתגר את עצמנו עם מתכונים חדשים. שיתוף הפעולה הקולינרי שלי עם ענת קולומבוס  תמיד טוב אבל לפעמים, כמו בקינוח המשובח הזה, שתכף יהיה פה מתכון שלו, התוצאה ממריאה מעל לכל דמיון.
מלבי טבעוני, מתכון למלבי טבעוני, זרעי סרפד, סירופ תותים, סרפד הכדורים. מעדן

 

רגע לפני שאנחנו ממשיכים בואו נדבר רגע על מלך הצמחים המלוקטים, ירום הודו- סרפד הכדורים.

שעכשיו בתחילת הקיץ אפשר לראות את הכדורים האפורים שלו בכל מקום.

והנה ההפתעה- אתם יושבים?

הכדורים האלו כבר בכלל לא צורבים.

ובתוך כל כדור כזה יש צביר זרעים הנראים כמו שומשום שחור. הם טעימים, בריאים ומזינים.

(על הדרך אפשר לפזר קצת על האוכל של הילדים והם מקבלים ערכת בריאות מהטבע.)

למרות שהם כאמור לא צורבים הייתי אוסף אותם עם כפפות,

כי המוץ שלהם מעט שפיצי ופחות נעים ליד עדינה. מסוקסי ידיים יכולים לאסוף בלי חשבון.

תותים שחורים מהעץ כמעט כולם מכירים

ומי שלא- יתבייש מיד בפינה ואחר כך ישאל חברים,

ימצא מהר עץ שופע כי עכשיו יוני ותכף העונה נגמרת.

וכל השאר אפשר לקנות בחנות.

הכנה ראשונית- ניפוי זרעי הסרפד:

מחוץ לבית, בתוך קערה, שוברים את הכדורים שהופכים להיות ערמת מוץ עם זרעים.

אם יש רוח העבודה תהיה קלה אם אין אפשר לשפוך לקערה אחרת ולנשוף.

נשמע מסובך אבל ממש לא.

מלבי טבעוני, מתכון למלבי טבעוני, זרעי סרפד, סירופ תותים, סרפד הכדורים. מעדן

מתכון להכנת מלבי פראי עם סירופ תותים שחורים וקרם סרפד:

( 8 מנות לגרגרנים.)

לקרם המלבי:

6 כפות זרעי סרפד מנופה

400 מ"ל קרם קוקוס

400 מ"ל חלב קוקוס

2.5 כפות קורנפלור

2.5 כפות מי ורדים / מי זאהר

3 כפות סוכר

לסירופ המלבי:

500 גרם תות עץ שחור

80 גרם סוכר

2 כפות מיץ לימון סחוט

טאצ' אחרון:

תותי עץ שלמים / נגיעת מלח הימלאיה / שברי פיסטוק / קוקוס קלוי / כפית ליקר פירות יער

הוראות הכנה:

קרם מלבי:

משרים את זרעי הסרפד במשך כחמש שעות במים.

(כשני סמ' גובה מעל נפח הזרעים) הזרעים סופגים את המים ומפרישים מעין ג'ל.

לאחר מכן שמים אותם במסננת,

ובעזרת כף מסייעים להם להגיר נוזלים, מעט מהג'ל הנוזלי נשפך גם אבל יש לנו מספיק גם כך.

לסיר בינוני מוזגים את קרם הקוקוס ומחצית מחלב הקוקוס יחד עם הסוכר ומי הוורדים.

מחממים על אש בינונית. בקערה שמים את יתר חלב הקוקוס ואת הקורנפלור.

מערבבים עד שאין גושים ומוסיפים לסיר.

מערבבים עם מטרפה עד להסמכת התערובת (דקה-שתיים).

מסירים מהאש, מצננים מעט ומערבבים פנימה את זרעי הסרפד שהושרו וסוננו מנוזלים.

מוזגים לכלי הגשה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

סירופ תות עץ:

שמים את הסוכר והפירות בסיר עם מכסה מעט פתוח

ומבשלים על אש בינונית עד שהפרי מתרכך (כ-10 דקות).

מכניסים את התערובת המבושלת למעבד מזון , טוחנים ומסננים.

מניחים לסירופ להצטנן לטמפרטורת החדר.

להגשה: שופכים את הסירופ על קרם המלבי שהתייצב במקרר,

זורים מעל תות או שניים,

שברי פיסטוק / קוקוס קלוי וכל תוספת אחרת שמתחשק.

לוקחים כפית לפה ומייללים באושר.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים