שיח ובן-שיח, מטפס שענפיו מעוצים. נשיר קיץ הנפוץ בכל הארץ.
פרסיון גדול גדל בחורש ובבתה ולעיתים חודר ליישובים.
לרוב מטפס על צמחים אחרים, נטול קנוקנות. (בשונה מ"זלזלת הקנוקנות" )
נמולל עלה כדי להכיר את הריח האופייני. אומרים שהוא דומה לריח של פטריות.
נלקט עלים ומעט פרחים מתקתקים כנשנוש שטח או לתיבול סלטים או להכנת ממרחים
בחודשים נובמבר עד יוני.
מומלץ לא להתפתות לטעימת הפירות השחורים המבריקים כי הם מאד, מאד מרים,
ואין מידע לגבי אכילותם.
סלט פרסיון שרי וצנובר
מרכיבים:
חופן עלי פרסיון, שטופים וקצוצים דק | חצי חבילת עגבניות שרי תמר קצוצות לרבעים |
50 גרם צנוברים קלויים | לימון לפי הטעם | שמן זית | מלח
אופן ההכנה:
בסמוך להגשה לערבב הכל, לתבל בלימון בשמן זית ובמלח.
אפשר להוסיף פרחי עונה – לסלט שבתמונה הוספתי פרחי
כליל החורש. בתאבון.