לפצח צנוברים

למצוא אצטרובל מלא זה אושר. לשבת על המדרכה, לנקוש אותו על הכביש, לאסוף צנובר לצנובר ואחרי הכל עדיין נותרו בו כמה עקשנים.
צנוברים, אורן הצנובר, אורן הגלעין, פיניונס, לפצח צנוברים

לפתוח בכוח את קשוות האצטרובל, הידיים מתמלאות בשרף אורנים דביק

אבל למי זה אכפת? -לא לי.

אחד אחד הם יגלשו החוצה ויצטרפו לערמה שכבר דיי מכובדת.

שנים שלא עשיתי את זה כך אבל הגוף זוכר

וכבר העיניים למודות הניסיון מחפשות אבן נכונה,

שתהיה עם נוכחות ביד וישרה מצד אחד, הנה כזאת בדיוק.

עכשיו בעדינות של מנתח, מכה חזקה מדי תרסק את הצנובר לפירורים

וחלשה לא תעשה את העבודה.

אני מביט והם כבר מציצים אלי מבין שברי הקליפות,

עטופים בעטיפתם הזהובה.

אני אוסף את הקלופים, שלמים וגם חצאים, ממכות פחות זהירות.

ומכניס אותם ביחד לפה המשתוקק. הריח והעונג המתפלש הזה על הלשון- פשוט טעם גן עדן.

אין קנוי שישווה לו שיהיה מסין, מתורכיה או מלבנון.

אני אוסף את הפרורים מהמדרכה באצבע ומכניס לפה, היגיינה?

תעזבו אתכם משטויות, שום פירור מהמעדן הזה לא יחמוק ממני.

 

צנוברים, מזון על, צנובר, לפצח צנוברים

לעיתים רחוקות בשטח אני מוצא כמות יפה

ואז חלק מגיעים הביתה לקלייה.

צנובר מלוקט קלוי זאת חוויה שאין לי מילים לתאר,

כך שתצטרכו פשוט לנסות בעצמכם.

מעבר לטעם המשובח הם עשירים בחלבון, בשומן בריא, בנוגדי חימצון ובמינרלים חיוניים כמו ברזל ומגנזיום

והמון ויטמינים: A B C E K

למרות כמות קלוריות נכבדה, הצנובר מכיל חומצה פינולאית,

הגורמת לשחרור כמויות גבוהות של ההורמון קולציסטוקין הידוע כמדכא תיאבון

כך שהוא תורם לתחושת שובע מהירה, עובדה הידועה לכל זוללי רוטב הפסטו.

כשגרתי באיטליה, היו עוגיות שהיו מכינים מעיסת צנוברים

ולמרות שעברו כבר אי אלו שנים מאז, עדיין הטעם הזה יושב לי באיזו מגירה במוח.

אז למה אתם מחכים?

צאו, לקטו, פצחו קחו את הילדים (גם את הגדולים) ושיהיה לכם בתאבון!

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים