קייצת לתיבול פיקנטי

היא אולי הצמח ה 'פושטי' ביותר. כולנו מכירים אותו מצידי הדרכים ומכל צומת. בגינון הציבורי הוא נחשב מטרד רציני וכל בעל גינה תולש שערות רק מהמחשבה שהנה שוב הם באו לבקר. לך תסביר שהצמח הזה פלש אלינו כבר במאה שעברה ותכלס, מכל הבחינות, הוא כבר ניצח במלחמה. טיפת מים אחת והוא יגיח אפילו מתוך המדרכה.
קייצת מסולסלת, קייצת קנדית, פיקנטי, חריף, נהדר בסלט

ובכן כל הסובלים בטח ישמחו לשמוע ש קייצת היא צמח אכיל.

שזה נהדר בעיקר בקיץ כשמרבית הצמחייה מתייבשת וצריך להיות לקט על כדי למצוא משהו לאכול.

לא לקטוף בסמוך כבישים, יש מספיק בכל מקום בשדה או בחצרות הבתים.

שוטפים טוב טוב כי יש לו נטייה לצבור אבק.
הטעם שלו מיוחד, פיקנטי, מה שהופך אותו לחבר כבוד בכל סלט או תבשיל.

עם אורז או במיה ובעיקר קצוץ דק עם שמן זית ולימון.

לאחרונה שמעתי שבאמריקה, יבשת מוצאו,

משתמשים בו כתרופה נגד תולעים

אבל לא יודע להחכים אתכם בפרטים אז מי שבעניין יחפש ואולי ישלים גם לנו

ובינתיים מהרו, לפני שהם פורחים, והעלים יהיו הרבה פחות טעימים –לקטו ושיהיה לכם בתאבון.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

סגירת תפריט