במרבית השנה אספרג החורש הוא רק סבך ירוק מדובלל ומאד קוצני,
שאם אתם פוגשים אותו בחורש האורנים, האלונים או האקליפטוסים,
סמנו לעצמכם כוכב במפת האספרג בראשכם,
כי ללא ספק תרצו לחזור לשם עם תחילת הגשמים וגם בסביבות פברואר-מרץ,
שאז נצרים סגלגלים וירוקים פורצים מהאדמה, וכל שנשאר לנו לעשות זה ללקט ולהתענג,
על מנעד טעמים רחב, בין עסיסי מריר -למתקתק. תלוי באזור וככל הנראה במשק המים..
אבל רגע, לפני שאתם קוטפים
-שימו לב!
אם תצליחו לקטוף מתוך הנצר את החלק הרך והאכיל בלבד,
לא זאת בלבד שהצמח יוכל להמשיך ולהתפתח ואף לגדל עוד חלק אכיל,
גם תחסכו לעצמכם עבודה בשטח ובמטבח.
איך עושים את זה?
מכופפים בעדינות את חלקו העליון של הנצר (סד"ג 15-20 סמ' מלמעלה), והוא יישבר בעצמו.
אם תמששו מתחת לקטיעה תגלו שיש בערך עוד שני סנטימטר רכים ומתחת הגבעול כבר קשה ולא אכיל.
זה לוקח קצת זמן עד שהאצבעות שלכם לומדות להתכוונן בול לנקודה
אבל כשזה קורה, למדתם שיעור לחיים על רגישות
ורכשתם לעצמכם מיומנות לקטית חשובה.
מניסיון, ילדים עפים על זה.
לאסוף צרור כמו שיש כאן זה לא פחות מנס, או שיש למישהו במשפחה רצון ברזל.
אם זה קרה, אפשר לבשל, להקפיץ או לאפות, גם מרק יוצא נפלא,
וכאן שמתי את המתכון הכי פשוט שתמיד גורם לכל האורחים שלי ליללות אושר קטנות.
מתכון לאספרג אל דנטה ברוטב חרדלי חמצמץ:
זורקים למים רותחים (בלי מלח) ונותנים להם לנוח שם כמה דקות.
-תלוי בגודל הסיר ובכמות האספרגוסים.
כשמרימים עם מזלג נצר אחד מהאמצע והקצוות מעט מתקפלים למטה
זה הזמן לשלוף ולזרוק לקערת מי קרח שהמתינה לטבילה הזאת בלי הרבה סבלנות.
לרוטב נסחט לימון, נוסיף שמן זית בכמות כפולה וכפית חרדל דיז'ון או, טוב יותר,
עלים או פרחי חרדל כתושים. מעט מלח, לנער הכל בשייקר ולפזר על האספרגים.
בתאבון!
אחר כך, למשך יום או יומיים, יהיה לשתן ריח חריף
(האספרג מחטא את דרכי השתן ומטפל בדלקות),
אבל מה זה קצת ריח לעומת הנצח, בעיקר אם אתה יושב שם רגל על רגל וזולל אספרגים.