אפון קיפח, או נמוך, או מצוי – עוד נשנוש שטח משובח ממשפחת הקטניות
עם פרחים פרפרניים כתומים או ורודים-סגולים
לשלושת המינים יש את עלה הצווארון שקל מאד לזהותו בשטח ותמיד כיף לגלות.
אפון צעיר ניתן לאכול בשלמותו או קצוץ בסלט
וטעמו כטעם אפונה טרייה ומשובחת.
עדיף לחכות, בחוסר סבלנות, תוך כדי רקיעת רגליים בשדות,
לתרמילים המלאים באפונים עסיסיים ומתוקים כמו נשיקה.
זאת הרבה עבודה לחלץ אפונים מתרמיל קטן
אבל עזבו אתכם משטויות, כי זה פשוט מעדן.
רק אל תשכחו להשאיר מספיק בשטח שיהיה גם בשנה הבאה.
תאורטית אפשר גם לבשל.
לדעתי זה המון עבודה כדי להשיג כמות ראויה לבישול
והטעם אחרי הבישול, מזכיר יותר מדי אפונה קנויה .
אני תמיד אעדיף להתענג עליהם כך, כמו שהם.
האפונים הטריים דלים בשומן ובקלוריות
ועשירים מאד בחלבון, סיבים וכמות גדולה מאד של נוגדי חימצון.
שפע של ויטמינים, חומצה פולית וניאצין.
אבץ, מגנזיום, אשלגן, מנגן, ברזל ועוד.
אכילתה מחזקת מערכת חיסונית,
משפרת תפקוד למרבית המערכות בגוף,
מפחיתה טריגליצרידים וכולסטרול רע
ומחזקת!- ממש פצצת אנרגיה ירוקה.