מתי ואיפה מלקטים גרגיר הנחלים?
גרגיר הנחלים הוא צמח-מים רב-שנתי שרוע, ממשפחת המצליבים, צומח בריכוזים צפופים. נפוץ בנחלים ובמקווי מים מהגולן ועד השפלה ובקעת הירדן.
גדל במקומות מוארים, במים צלולים ורדודים. בשולי המים הוא זקוף וגבוה יותר. ניתן ללקט עלים טריים כמעט בכל השנה.
בעת הליקוט יש להקפיד! לא למשוך את הצמח כלפי מעלה כי הוא מתנתק בקלות מהקרקע הרדודה.
מומלץ לשבור גבעולים קטנים או לחתוך במספריים או בסכין חדה.
חצילים עם סלסת גרגיר פראית
קודם כל אתם בעניין של חצילים בינוניים! וכמה שיותר, כדי שלא תבכו אחר כך שזה נגמר כל כך מהר.
הסוד לבחירתם – שיהיו מוצקים, מבריקים וכמה שיותר קלים.
תחזיקו ביד, תרגישו, אחד ועוד אחד, עד שתהיו בטוחים. תיק-תק, ואתם מומחים.
עכשיו, תראו. חצילים, כידוע, אפשר להכין באלף שיטות, אבל אם אתם רוצים אגדה,
שמרו את המתכון הזה למדורה או למנגל הבא, כי גחלים הם החברים הכי טובים של חצילים עוד מימי קדם.
היום ננעץ בהם מזלג בשלושה מקומות ונשים אותם שלמים על רשת ברזל מעל לגחלים למשך כמחצית השעה.
הופכים לעוד רבע שעה. מחכים והופכים עד שהם מתרככים, וכשבשר החציל נפרד בקלות מהקליפה, אפשר לקלף ולשטח אותו על מגש.
טחינה:
כל אחד והטעם שלו, העיקר שיהיו בה שום, לימון וסומאק או, בקיצור, שתגרום לך להיאנח מאושר בכל טעימה.
עכשיו תעמיסו כף-כף ותיצקו על משטח החצילים.
סלסת גרגיר הנחלים פראית
לרסק עגבניות למיץ ולעשות שלוליות קטנות מעל הכל.
לקצוץ דק שני חופנים בריאים של עלי גרגיר הנחלים, שקטפתם בעצמכם מהנחל.
בבקשה! – אל תאמינו לגרגיר הנחלים בשקית כי זה לרוב רוקט או ארוגולה בתחפושת,
וזה גם לא טרי.
עכשיו לפזר את הגרגיר הקצוץ עם חופן נענע קצוץ דק-דק.
להוסיף שתי שיני שום כתושות, פלפל צ׳ילי קצוץ, חצי לימון (פלחי לימון כבוש משדרגים מאד),
קצת אגוזי מלך וכמה זילופים עדינים של שמן זית, וזה מוכן – תאווה לעיניים.