מטיילים בנחל
זה לא צמח שאצא במיוחד לטבע כדי ללקט אבל כשאני מטייל לאורך נחל לבדי או עם קבוצת קורס
אני בהחלט ארד למים כדי לאסוף גם צרור שמנמן של כרפס הביצות.
זיהוי הצמח:
היות ומבנה העלים של הכרפס הבוגר, ממשפחת הסוככיים דומה לזה של גרגיר הנחלים,
אפשר בקלות להתבלבל ביניהם, אך כיוון ששניהם אכילים – הכל בסדר, ברגע שתטעמו – תדעו בוודאות.
גרגיר הנחלים טעמו חריף כמו צנונית רעננה ואילו הכרפס, כשמו כן הוא.
בתור אחד שלא אוהב סלרי (כן, כן, אני יודע שזה באג חמור…)
קצת היססתי לטעום את כרפס הביצות כשבוססתי בכור מחצבתו הרטוב בפעם הראשונה,
אבל לשמחתי, כמו עוד צמחי בר ממשפחת הסוככיים, הכרפס אינו מסתפק בטעם בודד, אלא מפנק את הטועם במנעד טעמים רחב,
שאמנם יש בו מעט מהסלרי, אך גם גזר ואפילו ארומה של שומר.
הוא משתלב נהדר בכל סלט, משדרג לגבהים את המנה הפולנית עם הגזר החי והצימוקים (שאני החלפתי לחמוציות), וכמובן, נהדר במנות מבושלות.
מוקפץ עלי תות וכרפס הביצות
מרכיבים:
40 עלי תות עץ | חצי כרוב בינוני | 4 גזרים | צרור גבעולים ועלים של כרפס הביצות |
חבילת בצל ירוק | 10 שיני שום | 2 פלפל צ׳ילי מנוקים מזרעים |
5 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מקולף | חצי ליטר קרם קוקוס | אבקת קארי | שמן קוקוס | סויה | מלח
אופן ההכנה:
לקצוץ דק את הצ׳ילי, את הג׳ינג׳ר ואת השום ולשים אותם בקערה קטנה.
לשטוף ולקצוץ דק את הכרוב, את הגזרים ואת כרפס הביצות ולשים בקערה נפרדת.
לקצוץ בצל ירוק דק ולשים בעוד קערה.
נבשל את עלי התות עד הרתחה, ננמיך את האש ונמשיך לבשל לעוד 10 דקות.
נצנן מתחת למים זורמים ונקצוץ את העלים לרצועות דקות.
נחמם ווק עם מעט שמן קוקוס. נוסיף את הג׳ינג׳ר, את השום ואת הצ׳ילי ונערבב.
נוסיף את הכרוב, את הגזרים, את הכרפס, את רצועות עלי התות ומחצית מקרם הקוקוס.
נבשל ונערבב עד לריכוך הכרוב למצב אל-דנטה.
נתבל עם קארי, סויה ומלח.
נוסיף את יתרת קרם הקוקוס דקה לפני שמורידים מהאש.
נוסיף את הבצל הירוק החי ונגיש. בתאבון.