רגלת הגינה היא צמח קיץ חד-שנתי שרוע ובשרני שחלק מגבעוליו המשתרעים אדמדמים-סגלגלים.
מומלץ למולל עלה ולהריח את הריח האופייני.
נפוץ בכל הארץ. גדל בגינות, בשדות חקלאיים ובשוליהם, בערוגות בגינון הציבורי ובשטחים מושקים.
נלקט עלים וגבעולים דקים בחודשים מאי עד יולי (לסלטים ולמטבלים, מתאים גם לבישול).
אזהרות: בשל כמות גדולה של חומצה אוקסלית אינה מומלצת לאנשים הסובלים מאבנים בכליות.
בנוסף היא שנויה במחלוקת לגבי אכילה בזמן הריון.
סלט ריג'לה בנוסח טורקי
מרכיבים:
כוס עלים וגבעולים דקים של רגלת הגינה קצוצים גס | חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק | כפית שמיר קצוץ דק-דק | מיץ מלימון סחוט לפי הטעם | מלח
אופן ההכנה: רק לערבב ולתבל.
בתאבון!