מסייעת בהפחתת לחץ דם גבוה
כבר יותר מאלפיים שנים אוכלים את הצמח כך שאני מאמין שאין מלקט בארץ שאינו מכיר את הריג'לה, או בשמה הכורדי, פרפחינא. יחד עם זאת לא רבים יודעים שצמח הבר הזה הוא בכלל פולש קדום וגם אחד ממזונות העל המדהימים ביותר. היא עשירה בחומצת השומן אומגה 3, נוגדי חמצון מסוגים שונים, בטא קרוטין, וחלבונים. ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ, סידן ומנגן, הם רק חלק מהמינרלים שיש בה, ועדיין לא אמרנו כלום על שפע הויטמינים, כמו A, עם הריכוז הגבוה ביותר מבין הירקות הירוקים.
מי שרוצה להתעמק אפשר כמובן לגגל או להציץ כאן.
דיאטה והורדה במשקל
הרגלת דלה בקלוריות ועשירה בחומרים מזינים ובסיבים תזונתיים, מה שהופך אותה למומלצת במיוחד כתוספת לתפריט היומי עבור אנשים שמנסים לרדת במשקל.
למי שמחפש הקלות רפואיות נדמה שרגלת הגינה היא מוסד רפואי בזכות עצמו. שימו לב!! אסורה!! לנשים בהריון ואינה מומלצת לסובלים מאבנים בכליות. כמו כן יש מי שאומר שהיא עלולה להקטין את החשק המיני אצל גברים (אבל כשאין סימוכין, וזה רק – עלול, לא הייתי דואג יותר מדי). אני לעיתים משתמש בריר מהגבעול להקלה על הגירוד מעקיצות יתושים, וזה עובד.
ברשת ניתן למצוא אינסוף מתכונים: לסלטים, שייקים או תבשילים. מכולם אני אוהב לשדך אותה עם בצל ירוק, עגבניות שרי תמר, מעט שמן זית ומלח. כמה שזה פשוט – זה מעדן.
במשתלות ניתן למצוא את הפורטולקה שהיא בעצם רגלת גינה תרבותית, הנראית מאד דומה לידידתנו חוץ מהפרחים (ראו תמונה) וגם את העלים החמצמצים שלה אפשר לאכול.
אחרון חביב: תוך כדי שקראתי עליה פה ושם, גיליתי ששמה בארמית – חלגלוגות. מה שאומר שאם לא הייתי טועם אותה עד היום, הייתי עכשיו כבר מדלג לשדות. ולפני שתשאלו איפה? חפשו טפטפות, ובכל מקום שיש נזילות או שההשקיה קצת בורחת – תמצאו. בתאבון.