פודינג סרפד ונקטרינות

מלקטים, מנפים ומכינים קינוח סרפד קליל ונהדר
סרפד הכדורים, זרעי סרפד, פודינג סרפד, קינוח סרפד, קרם סרפד

סרפד הכדורים הוא ללא ספק  מלך הצמחים המלוקטים ועכשיו, בקיץ, אפשר לראות את הכדורים הלבנבנים-אפורים שלו בכל מקום.

והנה ההפתעה- אתם יושבים?

הכדורים האלו כבר בכלל לא צורבים.

ובתוך כל כדור כזה יש צביר זרעים הנראים כמו שומשום שחור. הם טעימים, בריאים ומזינים.

סרפד הכדורים, זרעי סרפד, פודינג סרפד, קינוח סרפד, קרם סרפד

(על הדרך אפשר לפזר קצת על האוכל של הילדים והם מקבלים ערכת בריאות מהטבע.)

למרות שהם כאמור לא צורבים הייתי אוסף אותם עם כפפות,

כי המוץ שלהם מעט שפיצי ופחות נעים ליד עדינה. מסוקסי ידיים יכולים לאסוף בלי חשבון.

הכנה ראשונית – ניפוי זרעי הסרפד

מחוץ לבית, בתוך קערה, שוברים את הכדורים שהופכים להיות ערמת מוץ עם זרעים. בקורס הליקוט אנחנו מפרקים אותם בידיים, עם או בלי כפפות, בהתאם לאופן בו ליקטתם ולרגישות עורכם. אם יש רוח, העבודה תהיה קלה. אם אין, אפשר לשפוך מגובה מסוים מקערה לקערה ולנשוף. זה רק נשמע מסובך, אבל ממש לא. המטרה היא להישאר רק עם זרעי הסרפד בקערה.

 

פודינג סרפד ונקטרינות

זה כל כך פשוט שאפילו לא צריך מתכון, משרים את זרעי הסרפד ישירות בקרם קוקוס, בערך ביחס של שליש כוס זרעי סרפד על פחית קרם קוקוס( 400 מ"ל).הזרעים סופגים את הנוזל ומפרישים ג'ל, ממש כמו זרעי צ'יה למי שמכיר. מערבבים היטב, ונותנים לזה לנוח שעה-שעתיים. (מערבבים כל רבע שעה בערך) כשהמרקם נהיה סמיך-  הפודינג מוכן. מעליו שמים שכבת פירות טריים –  שסק, נקטרינות או כל פרי אחר.

עוד יותר טעים כשמוגש קר.

בתאבון.

 

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים