בלוג



ליקר סמבוק שחור
בדרך כלל כשאנחנו שומעים על סמבוק שחור מדובר ברכיב בסירופ להקלה על שיעול או בתרופה כלשהי ואכן אין ספק כי מדובר בצמח מרפא ידוע אשר עושים בו שימוש כבר שנים רבות.

אשחר רחב עלים
קל לזהות את העץ כי בהיקף העלה אין כלורופיל ושמסתכלים מול השמש יש לו מעין מסגרת שקופה ומבריקה.

סירות חצילים עם סלסת ג'רג'יר
מי שכמוני, יש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה הזאת.

קייצת לתיבול פיקנטי
היא אולי הצמח ה 'פושטי' ביותר. כולנו מכירים אותו מצידי הדרכים ומכל צומת. בגינון הציבורי הוא נחשב מטרד רציני וכל בעל גינה תולש שערות רק מהמחשבה שהנה שוב הם באו לבקר. לך תסביר שהצמח הזה פלש אלינו כבר במאה שעברה ותכלס, מכל הבחינות, הוא כבר ניצח במלחמה. טיפת מים אחת והוא יגיח אפילו מתוך המדרכה.



משחקים עם אוכל במייבש מזון
איך הכל התחיל? אחד מהדברים היותר הנחמדים שקורים בטבע, כמו למשל במפגשי קורס ליקוט, זה השיתוף במטעמים. מישהי מביאה עוגה, מישהו מביא לימון או זיתים

להתסיס ים בצנצנת
בעוד הטעם המעניין של "דג האהל" מרצד על לשוני, נתקל מבטי בשיח גדול של קריתמון ימי,
– למה שלא נתסיס את שני החברים יחדיו?

אהל הגבישים או חסת הקרח
המרקם הבשרני ומנעד הטעמים שנע בין חמוץ למלוח מזכירים
מאד את רבגוניות הים – לא סתם בחרו בו שפים רבים ללוות מנות ים משובחות.

טיון דביק- צמח לעזרה ראשונה
הטיון נחשב ל"צמח 40 המחלות", מסורתית וכן ברפואת הצמחים המודרנית יש לו מגוון שימושים.
לפני הכל מדובר בצמח מחטא ומסלק זיהומים.
נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.
מה בבלוג?
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.