בלוג

מכרפסים בביצות ובנחלים
הכרפס אינו מסתפק בטעם בודד, אלא מפנק את הטועם במנעד טעמים רחב, שאמנם יש בו מעט מהסלרי, אך גם גזר ואפילו ארומה של שומר.

חצילים שרופים עם סלסה של גרגיר הנחלים
אפשר לנשנש כמה עלים של גרגיר הנחלים בשטח, אבל עם קצת לימון ושמן זית הוא פשוט מעדן. הוא תוספת פריכה ומרעננת בכל כריך, משתלב לסלט עם כל ירק אחר, ומי שכמוני, ויש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה שתכף תהיה כאן

סומאק!
צריך רק לגעת באשכול הפירות השמנוני למגע והדביק מעסיס כדי להבין
את כל מה שצריך להבין






משחקים עם אוכל במייבש מזון
איך הכל התחיל? אחד מהדברים היותר הנחמדים שקורים בטבע, כמו למשל במפגשי קורס ליקוט, זה השיתוף במטעמים. מישהי מביאה עוגה, מישהו מביא לימון או זיתים

להתסיס ים בצנצנת
בעוד הטעם המעניין של "דג האהל" מרצד על לשוני, נתקל מבטי בשיח גדול של קריתמון ימי,
– למה שלא נתסיס את שני החברים יחדיו?

אהל הגבישים או חסת הקרח
המרקם הבשרני ומנעד הטעמים שנע בין חמוץ למלוח מזכירים
מאד את רבגוניות הים – לא סתם בחרו בו שפים רבים ללוות מנות ים משובחות.

טיון דביק- צמח לעזרה ראשונה
הטיון נחשב ל"צמח 40 המחלות", מסורתית וכן ברפואת הצמחים המודרנית יש לו מגוון שימושים.
לפני הכל מדובר בצמח מחטא ומסלק זיהומים.
נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.
מה בבלוג?
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.