בלוג



ליקר סמבוק שחור
בדרך כלל כשאנחנו שומעים על סמבוק שחור מדובר ברכיב בסירופ להקלה על שיעול או בתרופה כלשהי ואכן אין ספק כי מדובר בצמח מרפא ידוע אשר עושים בו שימוש כבר שנים רבות.

אשחר רחב עלים
קל לזהות את העץ כי בהיקף העלה אין כלורופיל ושמסתכלים מול השמש יש לו מעין מסגרת שקופה ומבריקה.

סירות חצילים עם סלסת ג'רג'יר
מי שכמוני, יש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה הזאת.

קייצת לתיבול פיקנטי
היא אולי הצמח ה 'פושטי' ביותר. כולנו מכירים אותו מצידי הדרכים ומכל צומת. בגינון הציבורי הוא נחשב מטרד רציני וכל בעל גינה תולש שערות רק מהמחשבה שהנה שוב הם באו לבקר. לך תסביר שהצמח הזה פלש אלינו כבר במאה שעברה ותכלס, מכל הבחינות, הוא כבר ניצח במלחמה. טיפת מים אחת והוא יגיח אפילו מתוך המדרכה.

מכרפסים בביצות ובנחלים
הכרפס אינו מסתפק בטעם בודד, אלא מפנק את הטועם במנעד טעמים רחב, שאמנם יש בו מעט מהסלרי, אך גם גזר ואפילו ארומה של שומר.

חצילים שרופים עם סלסה של גרגיר הנחלים
אפשר לנשנש כמה עלים של גרגיר הנחלים בשטח, אבל עם קצת לימון ושמן זית הוא פשוט מעדן. הוא תוספת פריכה ומרעננת בכל כריך, משתלב לסלט עם כל ירק אחר, ומי שכמוני, ויש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה שתכף תהיה כאן

סומאק!
צריך רק לגעת באשכול הפירות השמנוני למגע והדביק מעסיס כדי להבין
את כל מה שצריך להבין



נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.
מה בבלוג?
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.