בלוג

הרפתקה עם כמהין
אם פטריות בכלל הן ממלכה קסומה, פטריית הכמהין נחשבת ליהלום
שבכתר. זהו סיפור אגדה על אוצר חבוי עם ריח עשיר של אדמה וסבך יער. אין
בעולם לקט פטריות שלא כמה לאחוז ולו באחת מהן בידו, שלא לומר להתפנק
איתה בין הסירים והצלחות

פיתות סרפד עם גרעינים ומלח אטלנטי
קודם טורפים בעיניים אחר כך עם האף, השואף עמוקות את ריח גן העדן ואז אוכלים לאט, לאט עם מבט מזוגג


גביעונית חיוורת או שנטרל
בארץ היא מוכרת כגביעונית חיוורת או שנטרל, אבל דווקא שמה הרוסי – ליסיצ'קי – שועליות, לדעתי מתאים להן הרבה יותר, ולא רק בגלל צבען הכתמתם, אלא בשל יכולת ההסוואה המדהימה שלהן. רק חדי העין ישימו לב לזהרור האדמוני של "זנבה" המבצבץ מתוך ערימות העלים. וזאת ללא ספק הפטריה הכי סקסית ביער, הרבה יותר מהכמהין, שיש לה אמנם יחסי ציבור משובחים, אבל הטעם שלה לא מגיע לקרסוליה של השועלית

קייצת- עשב שוטה או תבלין משובח?
בשבילי זאת תערובת תבלינים משגעת: מלוחה, מפולפלת ועדינה, שהטעם שלה ממשיך להיפתח ולהתפתח בפה. תתאים עם בשר ודגים, גבינה…ומה לא? אני כבר מת לעשות איתה ניסויים.


מכרפסים בביצות ובנחלים
הכרפס אינו מסתפק בטעם בודד, אלא מפנק את הטועם במנעד טעמים רחב, שאמנם יש בו מעט מהסלרי, אך גם גזר ואפילו ארומה של שומר.

חצילים שרופים עם סלסה של גרגיר הנחלים
אפשר לנשנש כמה עלים של גרגיר הנחלים בשטח, אבל עם קצת לימון ושמן זית הוא פשוט מעדן. הוא תוספת פריכה ומרעננת בכל כריך, משתלב לסלט עם כל ירק אחר, ומי שכמוני, ויש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה שתכף תהיה כאן

סומאק!
צריך רק לגעת באשכול הפירות השמנוני למגע והדביק מעסיס כדי להבין
את כל מה שצריך להבין



נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.
מה בבלוג?
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.