בלוג

תאנים, עץ תאנה, תאנים זאת תשוקה, תאנים בשלות, משחקים בגן עדן, ייבוש תאנים, ליקוט מסורתי

תאנים זאת תשוקה

אחת שתהיה מוכן לצלוח ואדיות רק בשבילה, שכפות ידיה-עליה מחוספסות במידה שהגוף שלך כבר מצטמרר מהידיעה, שהנה עוד רגע, אתה תחבוק גזע מפותל, ותאנים שמנמנות יציצו אליך בביישנות מתוך העלווה.

להמשך קריאה »
עולש, חומעה, עילת, חומיד, איך מזהים עולש? חומצה אוכסאלית, מטבח ערבי

עולש או חומעה?

מרחוק, עולש וחומעה עשויים להטעות אפילו לקטים מנוסים.
עלים ארוכים, ירוקים -בהירים, נישאים אל על, צומחים בשושנת- ממוקד משותף
ועוד יש בעלים של שניהם (הבוגרים) איזה קמט קל.

להמשך קריאה »
ממרח גדילן, ממרח שורשי גדילן, ארטישוק מעודן, טבעוני, ממרחים טבעוניים, ליקוט גדילן,

ממרח של שורשי גדילן בטעם ארטישוק מעודן ואגוזים (טבעוני)

לרוב תמונה שווה אלף מילים, אבל אם את/ה כמוני, לא איזה צלם גאון, צילום של ממרח ועוד בהיר, לא יגרום לך לגרגר – שלא לומר – לזנק ולחטוף את המעדן. אך אל תטעו, כפית אחת אצלכם בפה, ואתם עוזבים הכל ורצים לשדות עם כפפות ומגפיים.

להמשך קריאה »
גרגיר נחלים, מלך המצליבים, כוח גברא, סלסה פראית, ג'רג'יר, ליקוט

חצילים שרופים עם סלסה של גרגיר הנחלים

אפשר לנשנש כמה עלים של גרגיר הנחלים בשטח, אבל עם קצת לימון ושמן זית הוא פשוט מעדן. הוא תוספת פריכה ומרעננת בכל כריך, משתלב לסלט עם כל ירק אחר, ומי שכמוני, ויש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה שתכף תהיה כאן

להמשך קריאה »

נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.

מה בבלוג?

ליקוט זה בטבע שלי

מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.