בלוג

תאנים זאת תשוקה
אחת שתהיה מוכן לצלוח ואדיות רק בשבילה, שכפות ידיה-עליה מחוספסות במידה שהגוף שלך כבר מצטמרר מהידיעה, שהנה עוד רגע, אתה תחבוק גזע מפותל, ותאנים שמנמנות יציצו אליך בביישנות מתוך העלווה.


עולש או חומעה?
מרחוק, עולש וחומעה עשויים להטעות אפילו לקטים מנוסים.
עלים ארוכים, ירוקים -בהירים, נישאים אל על, צומחים בשושנת- ממוקד משותף
ועוד יש בעלים של שניהם (הבוגרים) איזה קמט קל.



ממרח של שורשי גדילן בטעם ארטישוק מעודן ואגוזים (טבעוני)
לרוב תמונה שווה אלף מילים, אבל אם את/ה כמוני, לא איזה צלם גאון, צילום של ממרח ועוד בהיר, לא יגרום לך לגרגר – שלא לומר – לזנק ולחטוף את המעדן. אך אל תטעו, כפית אחת אצלכם בפה, ואתם עוזבים הכל ורצים לשדות עם כפפות ומגפיים.

מכרפסים בביצות ובנחלים
הכרפס אינו מסתפק בטעם בודד, אלא מפנק את הטועם במנעד טעמים רחב, שאמנם יש בו מעט מהסלרי, אך גם גזר ואפילו ארומה של שומר.

חצילים שרופים עם סלסה של גרגיר הנחלים
אפשר לנשנש כמה עלים של גרגיר הנחלים בשטח, אבל עם קצת לימון ושמן זית הוא פשוט מעדן. הוא תוספת פריכה ומרעננת בכל כריך, משתלב לסלט עם כל ירק אחר, ומי שכמוני, ויש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה שתכף תהיה כאן

סומאק!
צריך רק לגעת באשכול הפירות השמנוני למגע והדביק מעסיס כדי להבין
את כל מה שצריך להבין



נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.
מה בבלוג?
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.