כליל החורש 

הנה אחד מהדברים הנחמדים שקורים לך כשאתה משחק עם צמחים בטבע וסקרן מספיק כדי לנסות להכין ליקר פרחים. במקרה הזה פרחי כליל החורש עם תוספת עסיסיות של חצי תפוח פינק ליידי.
כליל החורש, ליקר פרחים

איך מכינים ליקר פרחי כליל החורש?

מצרכים:

חצי ק"ג סוכר חום
חצי ק"ג פרחי כליל
חצי תפוח פינק ליידי חתוך לקוביות.
וודקה איכותית

הכנה:

בצנצנות מעוקרות, אני מעדיף להרתיח בסיר, אבל אפשר גם במיקרו.

(לא לשכוח לשמור את המכסה במקום שנדע לחזור אליו בעוד חודש.)

מניחים שכבת סוכר ראשונה ומעליה שכבת פרחים וככה עד למעלה,

שמים את קוביות התפוח ומקפידים לסיים בשכבה של סוכר.

אוטמים את הבקבוקים ומניחים במקום חשוך וקריר-לא במקרר.

ערבוב בכל יומיים שלושה כדי שהסוכר יימס.

אחרי חודש ההתססה אמורה להסתיים

מוסיפים וודקה איכותית או אלכוהול (הכמות תלויה בחוזק שאתם רוצים למוצר המוגמר)

אפשר לפני לסנן את הנוזל דרך בד גזה

ואפשר להשאיר את הפרחים.

עם פרחים זה יהיה יפה להפליא

בלי זה יגלוש חלק בגרון.

הכי הכי טוב – לשכוח אותו בסוף המקרר לחודש

מי שיכול או שהכין כמה בקבוקים

יעשה לעצמו טובה וישכח אותו לארבעה חודשים

והרי התוצאה לפניכם – משקה אלים משובח, מתקתק עם ארומת פרחים מופלאה.

 

כליל החורש, ליקר פרחים

לחייכם.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים