בישול גבוה

ריח ים מריר בקצה האף שאי אפשר לטעות בו, עלים פריכים. צמח יפה שמשגשג על סלעי כורכר וחורבות עתיקות. אחד מהצמחים שהטעם שלהם יכול להקפיץ מנה הכי פשוטה לבישול גבוה. תכירו -  קריתמון ימי או בשמו האירופאי - שומר הים.
קריתמון ימי

אפשר למצוא אותו בסמוך לחוף הים כמעט בכל מקום, אבל שימו לב! שאינכם נמצאים בשמורה, ואלו רבות על קו החוף שלנו. כדי לוודא מומלץ לבדוק עם האתר הזה אונליין ללא צורך להוריד אפליקציה.

קריתמון ימי / שומר הים

משפחת הסוככים הגדולה שהוא נמנה עליה הותירה בו מעט טעם של גזר, ואיזו ארומה אניסית עדינה. טעמו המלוח, חמצמץ ומעט מריר ויש בו כמות נאה של ויטמין C אך הוא אינו חביב עלי לאכילה חי, גם לא כשהעלים צעירים. בקורס השנתי חלטנו במים רותחים לדקותיים, הקפצנו בשמן זית וצ'ילי מה שמיד הופך אותו למטאור בשמי הקולינריה בכלל וספציפית בכל מה שקשור למאכלי ים.  גם חביתת קריתמון יכולה להיות שוס לא קטן, ואז מעט שאלוט קצוץ לא יכול להזיק. מכל חלקיו אני מעדיף את פרחיו העדינים, אשר כבר ניתן למצוא מעטים ועוד חודש חודשיים, בסביבות יולי, יהיו בשיאם. באירופה מעדיפים להחמיץ את העלים, פעם אכלתי אצל חבר מיפו עלים מוחמצים שהושרו בשמן זית עם פיגם (כמו זיתים) והטעם היה משובח על גבול העילוי. מה שתכינו – שיהיה בתאבון.

כדי לעבוד עם המפה כך שתראה תחומי שמורות צריך לעשות כך:

ראשית, יש להפעיל את הניווט במכשיר הנייד. בתוך האתר יש עיגול שחוצה אותו צלב לא שלם למטה משמאל. לוחצים עליו כדי לאפשר גישה לניווט.
ואז, להיכנס למעלה ל"שכבות".
לגלול למטה ולסמן "שכבות מידע נוספות".
לבחור ב"תיירות, טבע, פנאי וספורט".
שם – לגלול למטה ולסמן:
צווי שמורות טבע
שמורות וגנים בתכניות מפורטות
כעת כשמסתכלים במפה השכבות הללו יופיעו מסומנות, כולל גבולות, וניתן יהיה לראות את המיקום שלנו כנקודה כהה על המפה.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים