כף אווז האשפות ממשפחת הסלקיים ידועה יותר בכינויה – קינואת בר מקומית.
לכף אווז האשפות ולמרקולית עלים משוננים,
ופרחיה הירקרקים -צהבהבים של המרקולית דומים מאד לצבר הזרעים של כף האווז.
העובדה שהם לרוב גדלים זה לצד זה משפרת את הסיכוי לטעות
וכך יצא לי לאכול לא מעט קציצות טעימות (כן, כן, טעימות) של מרקולית מצויה.
אפשר לקרוא במקומות שונים שחום הבישול הורס את הרעל
במרקולית (ממשפחת החלבלוביים) מה שכנראה מסביר
את עובדת היותי כאן כדי לספר.
מצד שני הרי יש צמחים רעילים אחרים שאנחנו מבשלים
כדי לנטרל את הרעל ומדוע שהעיקרון לא יעבוד גם במקרה שלה?
אין לי עדיין תשובה מוחלטת, וצריך עוד לחקור בעניין.
היום אני מעדיף לאכול קציצות כף אווז טעימות
ולציין את המרקולית על היותה צמח מופלא לעזרה ראשונה בשטח
החל מחיטוי ועצירת דימומים וכלה בנטרול צריבת סרפדים.