סירות חצילים עם סלסת ג'רג'יר

מי שכמוני, יש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה הזאת.
גרגיר הנחלים, ג'רג'יר, חצילים, סלסת גרגיר הנחלים. משפחת המצליבים. מתכון לחצילים על האש עם סלסה

אז קודם כל -חצילים בינונים קטנים! וכמה שיותר כדי שלא תבכו אחר כך שזה נגמר כל כך מהר.

והסוד שיהיו מוצקים, מבריקים וכמה שיותר קלים.

תחזיקו ביד, תרגישו, אחד ועוד אחד עד שתהיו בטוחים. תיק תק אתם מומחים.

עכשיו תראו, חצילים כידוע אפשר להכין באלף שיטות

אבל אם אתם רוצים כאלו, כמו בתמונה, תשמרו את המתכון הזה למדורה או למנגל הבא

כי גחלים הם החברים הכי טובים של חצילים עוד מימי קדם.

אז היום חצינו אותם לאורך ושמנו על רשת מעל גחלים עם הקליפה למטה,

תכלס זה עד שהם מתרככים ובשר החציל נפרד בקלות,

אם אתם מוכרחים זמנים כדאי לבדוק אחרי חצי שעה.

כשזה נראה מוכן להפוך ולתת חריכה טובה גם לצד השני.

מי שלא מפחד מקצת קלוריות, במקום להפוך ילהיט שמן במחבת

ושהוא ממש רותח, יטגן את הצד השני דקה.

להוציא, להניח על נייר סופג ,להפוך. להעביר להב סכין בעדינות על בשר החציל שתי וערב ולהיזהר לא להגיע לקליפה.

טחינה:

אני מעדיף 'היונה' אבל כל אחד והטעם שלו

העיקר שיהיו בה שום, לימון וסומאק

או בקיצור שתגרום לך לייבב מאושר כי זאת הדרך היחידה למדוד טחינה טובה.

עכשיו תעמיסו כף ותמרחו יפה על כל סירת חציל

מתכון לסלסה פראית:

קצצנו שני חופנים בריאים  של גרגיר הנחלים,

גרגיר הנחלים, סמן ביולוגי לנחל לא מזוהם, ג'רגיר. מלך המצליבים

שעכשיו ביוני בדיוק העונה למצוא כמויות ממנו בכל נחל רדוד וזורם.

(ואם כבר מדברים על גרגיר הנחלים אז שאנחנו רואים כזה בנחל זה אומר שהנחל לא מזוהם, צלול ונקי)

ובבקשה אל תאמינו לגרגיר בשקית במכולת.

כי זה לא באמת ג'רג'יר ורק רוקט או ארוגולה בתחפושת.

(וזה מזכיר לי שאם אתם בעניין של ליקוט צמחי בר והפיכתם למטעמים

כדאי לכם להגיע לקבוצה בפייסבוק  ליקוט זה בטבע שלי )

עוד חופן נענע קצוץ דק דק. שתי שיני שום כתושות, פלפל צ'ילי קצוץ,

חצי לימון, קצת שמן זית ומעט מלח אטלנטי ולפזר הכל מעל הטחינה.

זה הזמן לבזוק עוד קצת סומאק מלמעלה.

ושיהיה בתאבון.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים