באחת הסדנאות האחרונות זכיתי לארח משפחה מהיישוב מכר בגליל המערבי.
בסוף הסיור ולשמחתי הרבה, אם המשפחה הציעה להכין לכל המשתתפים
את המתכון הביתי שלהם לחוביזה.
אכלתי בחיי כבר מנות רבות ושונות של הירק הזה אבל המנה הזאת הייתה פשוט מופלאה.
כמובן שהתבוננתי בעיניי נץ מורעבות על כל התהליך.
מתכון לסלט חוביזה ושומר פשוט
קודם כל קוטפים צרור מכובד של עלי וגבעולי חוביזה.
אחר כך אוספים חופן יפה, אפשר רצוי ומומלץ אפילו חופניים, של עלי שומר פשוט.
עכשיו לוקחים שלושה בצלים וקוצצים אותם דק.
לא, זה לא מספיק דק. אני מתכוון דק דק.
כל כך דק עד שעוד חיתוך אחד והבצל הופך לבלתי נראה.
באותה צורה קוצצים את החוביזה ואת עלי השומר ומערבבים ביניהם.
בשמן זית מטגנים רק את הבצל עד שקיפות צהבהבה (שימו לב -לא עד הזהבה)
מוסיפים את החוביזה והשומר הקצוצים.
בסיר פתוח!! מבשלים ומערבבים (מספר דקות וכל הזמן טועמים)
עד שהירק רך בסגנון אל דנטה נעים.
מורידים מהאש ורק אז מוסיפים לימון סחוט או שניים.
בקערה נפרדת שמים פרוסות צנונית ובצל ירוק ואוכלים ביס מזה ומזה.
באחד מקורסי הליקוט שדרגנו את המתכון והוספנו לתבשיל
חבילת צנוניות ובצל ירוק קצוצים דק דק
והמנה הזאת לא מפסיקה לקבל מחמאות.
בתאבון.