לפעמים אני מדמיין איך זה קרה בפעם הראשונה,
אותו לקט קדום בוודאי הריח את העלים ממרחקים,
מקרוב הם נראו לו כל כך עסיסיים.
הוא נגע באחד והפריכות הבטיחה תענוג
שהוא היה מוכן למות בשביל להכיר.
הוא נגס ואת מבט הנהרה שהופיע על פניו המזוקנות
אני מטיב להכיר.
רואה אותה על פניהם של כל ברי המזל שהגיעו איתנו לסדנה,
בשטח שיש בו את עלי הסלק המצוי.
לרוב מישהו תמיד אומר, אהה,
זה כמו העלים בשקית עלי הבייבי.
ואני חושב, אופס, הנה עוד אחד שלעולם לא יאכל יותר עלים משקיות.
עכשיו בואו נלמד לזהות ועוד רגע תוכלו לצאת לשדות.
תסתכלו על צורת העלה, רואים דלתון? מעין מעויין? זהו סימן ההיכר.
מצאתם צמח עם כמה עלים כאלו, קפלו אחד, הוא פריך וישבר,
עכשיו תריחו. יש ריח של אדמה וגשם?
אפשר לטעום ולהתענג.
אני מעדיף אותו חי בסלט אבל מעולה כמלית בכל מאפה,
משתלב נהדר בכל מוקפץ,
בסלט מבושל, במרק.
כל מה שתכינו כיד הדמיון הטובה עליכם
ושיהיה בתאבון!