מרכיבים:
כ-80 עלי מרוות ירושלים
(לא לקטוף יותר מ 20 אחוז עלים מצמח אחד אחרת הצמחים לא יתפתחו ויגרם נזק לאוכלוסיית הצמחים המקומית)
1 וחצי כוסות אורז שהושרה במים רותחים
2 בצלים קצוצים דק
צרור עלי נענע קצוצים
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
3 ראשי שום (כ-15 שיניים)
4 גזרים מגוררים בפומפייה
5 לימונים
5 עגבניות
3 כפות שמן זית (להוסיף לפי הטעם)
1 כפית פלפל שחור (אבקה)
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כף ראס אל חנות (להוסיף לפי הטעם)
מלח
* אופציונלי ורצוי: חצי צרור עלי כוסברה קצוצים וכף רסק עגבניות למילוי
אופן ההכנה:
חולטים את עלי המרווה במים רותחים (כ-20 שניות) ושמים בצד.
יש לוודא שלעלה אין פטוטרת.
פורסים 3 לימונים ואת כל העגבניות לרוחב, פרוסות דקות יחסית.
בסכין חדה או בסלייסר קוצצים את הבצלים, 5 שיני שום, ירוקים (פרט לעלי המרווה)
ומוסיפים את הגזר המגורר, סוחטים שני לימונים ומוסיפים לאורז ולתבלינים. מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפני הגלגול.
לגלגול:
פורשים עלה מרוות ירושלים עם הפנים כלפי מטה.
שמים כמות לא גדולה של מילוי (בערך כפית, בהתאם לגודל העלה)
מספר ס"מ מהקצה התחתון של העלה לכיוון המרכז.
מקפלים את השוליים התחתונים על המילוי, תופסים את צידי העלה ומקפלים פנימה,
כך שהעלה יתגלגל כרוחב המילוי. מגלגלים תוך כדי הידוק עדין של העלה על המילוי.
אופן ההכנה:
בסיר שמים שמן זית, עליו מניחים שכבת עלים קרועים או קטנים,
עליה פרוסות עגבנייה (אפשר גם לפרוס בצל לרוחב ולשים בשכבה התחתונה)
ושכבת עלים מגולגלים, כשה"תפר" מופנה כלפי מטה.
יש לצופף את הגולגולים ולפזר ביניהם שיני שום.
מלמעלה מפזרים מלח, קצת ראס אל חנות וכמה פרוסות של לימון (רצוי ללא הקליפה) ושל עגבנייה.
כך עושים בכל שכבה. לבסוף שופכים בעדינות על הכל מים לכדי כיסוי. מלמעלה שמים צלחת זכוכית
(ואבן במידת הצורך), שתיתן כובד על מנת שהגולגולים לא יצופו במים בעת הבישול.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות.